Autonieuws

Ford Mustang met Italiaanse Giugiaro-look

Giugiaro presenteert in Los Angeles een opvallende Ford Mustang. De Italiaanse ontwerpstudio heeft de Mustang geheel naar hun eigen idee vormgegeven. Het origineel is herkenbaar, maar het model van Giugiaro is absoluut een blikvanger en een opvallende verschijning.

Aan de in een warm oranje kleur gespoten Mustang is bijna geen plaatwerkdeel gelijk gebleven aan het origineel. De Italiaanse ontwerpstudio van meesterontwerper Giorgetto Giugiaro heeft zich geheel naar eigen inzicht uitgeleefd op de Amerikaanse sportauto. Aan de voorzijde is het front vooral agressiever vormgegeven. Aan de achterzijde heeft Giugiaro de overhang ingekort waardoor het accent meer op de lange motorkap komt te liggen. De bijzondere achterlichten bestaat uit drie verschillende units.

Koeienhuid en paardenhaar
Misschien wel het meest opvallend is het interieur dat met koeienhuid en paardenhaar is aangekleed. Het doet denken aan Amerikaanse cowboyfilms en geeft het beeld weer dat veel Europeanen van Amerika hebben. Voor voldoende licht in het interieur zorgt het compleet glazen dak. Dat loopt vanuit de voorruit door naar de achterklep en geeft het interieur een bijzonder ambiance.

500 pk V8
Geheel passend bij zijn agressievere look is ook onderhuids het nodige aangepast. De 4,6 liter V8 is getuned tot een slordige 500 pk. Het productiemodel moet het stellen met 300 pk en Ford Racing heeft daarmee dus 200 pk gewonnen. Dat moet ook in de prestaties tot uitdrukking komen. Ford doet echter geen uitspraken over de prestaties van de Mustang.

Gerelateerde artikelen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.