Autonieuws

Skoda Roomster Scout: offroad-look

Met de Roomster Scout stelt Škoda een nieuwe versie voor van zijn compacte MPV. Na de presentatie van de Octavia Scout op de Autosalon van Parijs is de Roomster Scout de tweede variant van een Škoda-model die de kenmerken van een personenwagen koppelt aan die van een offroadmodel.

De Roomster Scout onderscheidt zich vooral van de serieversie door zijn nieuwe designelementen. Door die elementen zijn de buitenafmetingen van de Roomster Scout (4.219 mm x 1.695 mm x 1.650 mm) toegenomen ten opzichte van de serieversie. De Scout is dus 14 mm langer, 11 mm breder en 43 mm hoger dan de Roomster, terwijl de wielbasis gelijk bleef. De Roomster Scout wordt net zoals de
basisversie aangedreven op de voorwielen.

Speciale kenmerken
De Roomster Scout wordt standaard geleverd met lichtmetalen 16 inch velgen "Scout", die als optie ook beschikbaar zijn als 17 inch velgen. De "Scout"-velgen, die exclusief ontwikkeld werden voor dit model, overtuigen dankzij hun specifieke design. Het Scout-pakket bezorgt de Roomster het moderne imago van een vrijetijdswagen. De flankbeschermplaten en de zilverkleurige bodembeschermplaat onderaan de achterbumper zijn twee kenmerkende elementen van de Scoutuitvoering. Het uiterlijk van de wagen wint aan uitdrukkingskracht door de standaard geleverde SunSet-uitrusting, dit zijn de extra verduisterde achterruiten. Het dashboard van de Roomster Scout wordt aangeboden in de kleuren Onyx/Onyx of Onyx/Silver. De zetelbekleding is uit hetzelfde materiaal vervaardigd als op de Octavia Scout.

Motorenaanbod
Het aanbod met benzinemotoren omvat twee viercilinders: een 1.4 16V van 63 kW en een 1.6 16V van 77 kW. Liefhebbers van turbodieselmotoren kunnen kiezen tussen de 1.4 TDI-driecilindermotor van 59 kW en de 1.9 TDI van 77 kW met vier cilinders. Alle motoren worden standaard aan een manuele 5-versnellingsbak gekoppeld. De 1.6 16V van 77 kW kan als optie aangeboden worden met de
6-trapsautomaat Tiptronic.

Lente/Zomer 2007
De Roomster Scout wordt begin december in wereldpremière voorgesteld op de Autosalons van het Duitse Essen en het Italiaanse Bologna. De introductie op de Belgische en Nederlandse markt is gepland voor het einde van de lente van 2007.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Skoda Roomster doet zich voor als Touran

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen opgewaardeerde Skoda Roomster

Autonieuws
Prijzen opgewaardeerde Skoda Roomster
> Artikel lezen

De nieuwe Skoda Roomster: Caddy met Tsjechisch sausje

Autonieuws
De nieuwe Skoda Roomster
> Artikel lezen

Tour de Skoda: nieuwe actiemodellen

Autonieuws
Tour de Skoda: nieuwe actiemodellen
> Artikel lezen

Ze zijn er weer, de Tour-modellen van Skoda

Autonieuws
Ze zijn er weer, de Tour-modellen van Skoda
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Roomster struint rond als Caddy

Spyshots
Spyshots Skoda Roomster
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.