Volkswagen Golf GTI Edition 30

Importeur Pon haalt de Volkswagen Golf GTI Edition 30 naar ons land. De auto zal in een beperkte oplage van 50 stuks worden verkocht. De 230 pk sterke Golf GTI 30 Edition is speciaal ontwikkeld om de 30ste verjaardag van de Golf GTI te vieren.

De Volkswagen Golf GTI Edition 30 maakte zijn debuut op de Golf Record Day die op 30 mei van dit jaar in het Duitse Gelsenkirchen werd gehouden. Hij viel direct in de smaak met zijn 230 pk sterke 2.0 liter TFSI motor (één pk extra voor elk levensjaar), de matzwarte 18 inch lichtmetalen wielen, de speciale achterlichtunits en de extra spoilers (vóór, achter en opzij). Het enthousiasme voor de auto was zelfs zo groot, dat serieproductie onvermijdelijk was. Volkswagen honoreert die wens, zij het in beperkte mate: er komen 50 Edition 30-modellen naar Nederland.

Sportief interieur
Het interieur van de Volkswagen Golf GTI Edition 30 is in een sportieve stijl uitgevoerd. De sportstoelen zijn gedeeltelijk met leer bekleed. Het middelste gedeelte van zitting en leuning is uiteraard uitgevoerd in het klassieke Interlagos-blokmotief. Ook de afwerking met rode stiksels van stuur en pookhoes is speciaal voor de Golf GTI Edition 30. Daarnaast komt het speciale jubileum logo terug op de instaplijsten en de aluminium sierstrip op het dashboardkastje. En dan zijn er ook nog de pookknop in golfbaldesign en de rode afwerking van de vloermatten. De prijzen van de Golf GTI Edition 30 zijn nog niet bekend.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties