Autonieuws

Opel Astra licht gefacelift

De Opel Astra ondergaat een facelift en zal in februari 2007 in een vernieuwd jasje bij de dealers staan. Opel heeft het motorengamma vernieuwd, het exterieur licht gewijzigd en ook het interieur is op een paar punten aangepast.

Sinds de introductie van de nieuwe Astra in 2004 zijn er ruim 1,2 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. De derde generatie van de Astra speelt daarmee een belangrijke rol in zijn segment. In diverse landen is de Astra het best verkochte model in zijn klasse. En ook in Nederland en België doet de Astra het al jaren bijzonder goed. Om die verkoopresultaten hoog te houden komt Opel met een update voor de Astra. Het model debuteert op de Bologna Motor Show en staat in februari 2007 bij de dealers.

Subtiele wijzigingen
Om de uiterlijke wijzigingen te kunnen herkennen moet u de Astra door en door kennen. Waarschijnlijk zien alleen Astra-rijders het verschil ten opzichte van het model zoals dat in 2004 gepresenteerd is. Aan de voorzijde is de vernieuwde Astra herkenbaar aan de iets bredere grille, de aluminium spijlen in de grille en de licht aangepast voorbumper. Aan de achterzijde vinden we voortaan 3D-lichtunits. Het interieur is voortaan leverbaar met een piano-lak gekleurd materiaal op het dashboard en standaard voorzien van chromen ringen rond de climate control en radio. Het CD 30 audiosysteem is voortaan leverbaar met een aux-ingang waarop bijvoorbeeld een iPod kan worden aangesloten.

Vier nieuwe motoren
Onderhuids veranderde er iets meer. Twee nieuwe benzine- en twee nieuwe dieselmotoren komen het gamma versterken. De 1.6 Twinport levert voortaan 115 in plaats van 105 pk. In plaats van de 2.0 liter turbomotor (170 pk) levert Opel voortaan een geblazen 1.6 met een vermogen van 180 pk. De nieuwe 1.6 turbomotor is 13 procent zuiniger dan de 2.0 liter die deze vervangt. Op dieselgebied zien we twee nieuwe 1.7 CDTI-motoren met respectievelijk 110 en 125 pk. Deze twee motoren vervangen de 1.9 CDTI-motoren met respectievelijk 100 en 120 pk.

Februari 2007
Vanaf februari 2007 staat de vernieuwde Opel Astra bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.