Autonieuws

Negenpersoons MPV: Citroën Jumpy

De nieuwe Citroën Jumpy zal behalve als bestelauto ook leverbaar worden als personenauto. De Jumpy kan gezien worden als een MPV met plaats voor 5 tot 9 personen. Citroën breidt hiermee de range aan MPV´s nog verder uit. Naast de Xsara Picasso, C4 Picasso en C8 is er nu ook de Jumpy.

De Jumpy is het resultaat van een samenwerking tussen PSA Peugeot Citroën en de Fiat Group. De drie autofabrikanten hebben de auto gezamenlijk ontwikkeld, maar hebben hun eigen identiteit gekregen. Bij Citroën zien we dat duidelijk terug aan de ´double chevron´ op het front. Maar ook wat betreft opties, aankleding en materialen hebben de auto´s een eigen identiteit gekregen.

Langer, breder en hoger
In alle opzichten is de Jumpy gegroeid. Het model is qua afmetingen zowel langer, breder als hoger. Dat heeft geresulteerd in meer ruimte voor passagiers en bagage. De auto is leverbaar in een normale en een verlengde uitvoering. Passagiers krijgen toegang tot het interieur door de schuifdeuren aan de zijkant te openen. De bagageruimte is toegankelijk door twee deuren en optioneel door een achterklep. Om het inladen te vergemakkelijken is de Jumpy optioneel leverbaar met een zelfregelende pneumatische vering voor de achteras. Hierdoor blijft de auto horizontaal bij zware belading en kan de Jumpy zakken om het inladen te vergemakkelijken.

Drie dieselmotoren
Citroën levert de nieuwe Jumpy met een aantal motoren. Het instapmodel is de 90 pk sterke 1.6 HDi die is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. De beide varianten van de 2.0 HDi zijn standaard gekoppeld aan een zesbak. De motor levert 120 pk en 300 Nm, maar is ook leverbaar als 138 pk en 320 Nm sterke variant. Die laatste is standaard voorzien van een dieselpartikelfilter. Volgens Citroën doen de rijeigenschappen weinig onder voor een gemiddelde personenauto.

Voorjaar 2007
Vanaf het voorjaar van 2007 is de nieuwe Jumpy leverbaar. Zoals gezegd is het model leverbaar met een lange en een korte wielbasis, biedt deze plaats aan maximaal negen personen en bestaat het motorengamma uit drie dieselkrachtbronnen.

Gerelateerde artikelen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak

Autonieuws
Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.