Autonieuws

9-persoons Peugeot Expert Tepee

Op basis van de geheel nieuwe Expert presenteert Peugeot de 9-persoons Expert Tepee. Het model is de personenauto-uitvoering van de Expert bestelauto. De Expert Tepee biedt naar wens plaats aan negen personen en is leverbaar met een viertal motoren.

In de herfst van 1995 verscheen de Expert voor het eerst op de markt. De auto was het resultaat van een samenwerking tussen PSA Peugeot Citroën en de Fiat Group. De auto is inmiddels 11 jaar in productie en is tussentijds gerestyled. Sinds zijn introductie zijn er inmiddels 300.000 Experts geproduceerd. Begin 2007 debuteert het compleet nieuwe model op de Salon in Brussel. Behalve de bedrijfsauto-uitvoering debuteert dan ook een personenauto-variant van de Expert. Het model wordt Expert Tepee (spreek uit als tipie) genoemd en komt in februari op de markt.

Drie zitrijen
Peugeot richt zich met de Expert Tepee voornamelijk op (grote) gezinnen die op zoek zijn naar veel ruimte. Maar ook professionele vervoerders zoals taxibedrijven zijn door Peugeot als doelgroep vastgesteld. De Tepee heeft standaard een schuifdeur aan de rechterzijde en kan optioneel ook links van een schuifdeur worden voorzien. Afhankelijk van de gekozen uitvoering biedt de auto plaats aan 2 tot 9 personen. In totaal kunnen drie zitrijen worden gemonteerd. Een opklapbare stoel op de tweede zitrij (Easy Entry) biedt toegang tot de derde rij. De losse stoelen en de 2-zitsbanken kunnen neergeklapt, opgeklapt en verwijderd worden om naar wens extra bagageruimte of passagiersruimte te creëren. Peugeot levert de Expert Tepee in twee carrosserievarianten. Een gewone en een verlengde uitvoering behoren tot de keuzemogelijkheden. Bij de verlengde uitvoering met 3 zitrijen bedraagt de inhoud van de bagageruimte een nette 1.239 liter (tot aan het dak).

Groot glasoppervlak
De Expert Tepee heeft een groot glasoppervlak waardoor veel licht in het interieur wordt gerealiseerd. Voor een aangenaam klimaat binnenin zijn niet alleen ventilatieroosters in het dashboard gemonteerd, maar ook in het dak boven de overige zitrijen. Passagiers kunnen hun eigen temperatuur regelen met een paneeltje dat tegen het dak is gemonteerd. Diverse uitvoeringen zorgen ervoor dat de consument de Expert Tepee naar wens aan kan kleden met verschillende kleuren, materialen en bekledingsoorten.

Moderne veiligheidssystemen
Zoals we van een moderne auto mogen verwachten is het veiligheidsniveau aangepast aan de hedendaagse techniek. Op het gebied van actieve en passieve veiligheid vinden we in de Expert Tepee onder meer ESP, ASR, ABS met brake assist, frontairbags, zijairbags en windowbags. De windowbags in het dak moeten de inzittenden op alle zitrijen beschermen bij een aanrijding van opzij.

Viertal motoren
Peugeot levert de Expert Tepee met een drietal HDi-motoren en één benzinemotor. De eerste is een 1.6 HDi met een vermogen van 90 pk. Daarboven vinden we de 2.0 HDi die leverbaar is als 120 en 136 pk variant. De 2.0 16V benzinemotor is goed voor een vermogen van 140 pk.

Februari 2007 bij de dealers
De compleet nieuwe Expert Tepee debuteert op de Salon van Brussel in januari 2007. Een maand later staat de auto bij de dealers. In aanloop naar de marktintroductie maakt Peugeot de prijzen en exacte specificaties van het model bekend.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Fotogalerij: de mooiste momenten tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.