Autonieuws

Auto van het Jaar 2007: Ford S-Max

De Ford S-Max is na een spannende strijd uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2007. De S-Max wist met slechts twee punten verschil de Opel Corsa voor te blijven. De Citroën C4 Picasso eindigde op de derde plaats.

De jaarlijkse terugkerende en prestigieuze ´Auto van het Jaar´ verkiezing was spannender dan ooit. De concurrentie was aan elkaar gewaagd en er waren meerdere grote kanshebbers. Een gokje wagen op de winnaar was dit jaar dan ook geen gemakkelijke opgave. Dat zal ook hebben gegolden voor de 58 juryleden die 22 verschillende landen vertegenwoordigen. Zij mochten punten geven aan de Citroën C4 Picasso, Fiat Grande Punto, Ford S-Max, Honda Civic, Opel Corsa, Peugeot 207, Skoda Roomster en Volvo C30.

Spannende eindstrijd
Bij elkaar opgeteld kreeg de Ford S-Max de meeste punten (235). Maar de S-Max werd in de nek gezeten door de Opel Corsa die zich met 233 punten een prachtige tweede mag noemen. Met 222 punten is ook de Citroën C4 Picasso absoluut een plek in de top drie waard. Verrassend laatste werd de Fiat Grande Punto die met 138 punten op de achtste plek eindigde.

Vijfde Ford
Het is niet voor de eerste keer dat Ford de prestigieuze titel wint. In 1981 won Ford met de Escort, in 1985 met de Scorpio en in 1993 met de Mondeo. De vorige generatie van de Focus mocht de titel in 1999 op naam van Ford schrijven. De S-Max is daarmee de vijfde Ford die zich ´Auto van het Jaar´ mag noemen.

Gerelateerde artikelen

Acceptabele meerprijs voor Ford S-Max Vignale

Autonieuws
Ford S-Max Vignale
> Artikel lezen

Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe

Autonieuws
Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe
> Artikel lezen

Ook (toekomstige) Ford S-Max gaat super-de-luxe als Vignale

Autonieuws
Ford breidt Vignale-lijn uit met S-Max Vignale Concept
> Artikel lezen

De nieuwe Ford S-Max: het recept verbeterd (update)

Autonieuws
De nieuwe Ford S-Max: het recept verbeterd (update)
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.