Autonieuws

Mitsubishi Lancer Sport Sedan op NAIAS Detroit

Mitsubishi zal op de NAIAS in Detroit de nieuwe Lancer sport sedan onthullen. De Lancer staat op een compleet nieuw platform, deelt designelementen met eerder gepresenteerde conceptcars en zal vanaf het voorjaar van 2007 bij de dealers staan.

De naam Lancer wordt bij velen meteen geassocieerd met de Evolution uitvoeringen. Maar Mitsubishi heeft ook een gewone Lancer is het gamma. Dat model is door zijn anonieme en uit de tijd geraakte design bij weinigen populair. Maar Mitsubishi wil het over een andere boeg gooien. Het merk komt dan ook met een compleet nieuwe Lancer-lijn, waarbij elk model een sportieve inslag moet hebben.

Nieuw platform
Wanneer de Lancer op de Detroit Motor Show debuteert staat de auto op een compleet nieuw platform. Dit platform zal voor het eerst in de geschiedenis van Mitsubishi wereldwijd worden ingezet. Het platform debuteerde met de introductie van de nieuwe Outlander, maar wordt voor de Lancer wereldwijd ingezet.

Design
Om de klanten alvast op te warmen presenteerde Mitsubishi de afgelopen jaren een aantal conceptcars. Zo kennen we allemaal de Concept-X en de Concept-Sportback nog. De nieuwe Lancer zal van beide studiemodellen een groot aantal stylingdetails lenen. Zijn lage gestalte, de lange neus en korte achterzijde, de grote spoorbreedte, de karakteristieke ‘haaienneus’ en de onderscheidende, diepgeplaatste ‘ogen’ geven het concept van de sportsedan een nieuwe betekenis.

Voorjaar 2007
Vanaf het voorjaar van 2007 wordt de nieuwe Lancer sport sedan geleidelijk op alle wereldmarkten geïntroduceerd. De introductie start in Noord-Amerika. De Lancer sport sedan vormt een familie van auto’s met dynamische kwaliteiten en een bijpassend dynamisch uiterlijk. Dit geldt voor het gehele gamma: van het basismodel (met 1,5-liter motor met 110 pk voor Europa) tot aan de geheel nieuwe superauto, de Lancer Evolution. Maar ook voor de dieselversie (Europa), de uiterst sportieve 2,0-liter turbo benzineversie en andere varianten.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi Prototype-S: voorproefje Lancer vijfdeu

Autonieuws
Mitsubishi Prototype-S: voorproefje Lancer vijfdeu
> Artikel lezen

Mitsubishi Lancer Sports Sedan: design-statement

Autotests
Mitsubishi Lancer Sports Sedan: design-statement
> Artikel lezen

Rigoreuze motorenruil voor Mitsubishi Lancer´s

Autonieuws
Rigoreuze motorenruil voor Mitsubishi Lancer´s
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.