Autonieuws

De allerallersnelste: Bristol Fighter T

De kleine Engelse autofabrikant Bristol presenteert de supersnelle Fighter T. De sportauto wordt aangedreven door een V10 met een vermogen van maar liefst 1012 pk. Dat maakt de Bristol Fighter T tot de snelste auto ter wereld. Tenminste, als de top niet begrensd zou zijn.

Hoewel velen het merk niet kennen, bestaat Bristol al ruim 60 jaar. Het merk is gevestigd in Londen en produceert daar exclusieve sportauto´s in een zeer kleine oplage. Het meest recente model van Bristol is de Fighter. Dat model is leverbaar als Fighter en Fighter S. Maar het merk heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten en presenteert nu de Fighter T.

434 km/h mogelijk
De Fighter T borduurt voort op het concept van de Fighter en Fighter S. De Fighter is ontworpen om zo min mogelijk luchtweerstand te hoeven overwinnen en gericht op prestaties. De 8.0 liter V10 die onder de motorkap ligt is voor de Figter T voorzien van een dubbele turbo en een intercooler. De motor levert niet minder dan 1012 pk en een koppel van 1406 Nm. De prestaties zijn van wereldniveau. De Fighter T sprint in slechts 3,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 362 km/h. Die topsnelheid is zelfs begrensd want Bristol claimt dat de auto zonder begrenser een top van 434 km/h moet kunnen behalen. Dat zou de Fighter T tot de snelste productie-auto ter wereld maken.

Geen dealernetwerk
In september 2007 zullen de eerste exemplaren van de Bristol Fighter T op de markt worden gebracht. Bristol heeft geen dealers en potentiële klanten kunnen dan ook aankloppen bij de fabrikant zelf.

Gerelateerde artikelen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.