Autonieuws

Superlimousine: Maybach 62 S

Maybach voert een vierde model toe aan het modellengamma; de 62 S. In navolging op de 57 S is de 62 S eveneens een krachtiger, sportiever en nog exclusiever model dan de bekende 57 en 62 modellen van Maybach.

In 2002 werd het merk Maybach nieuw leven ingeblazen. Het luxueuze Duitse automerk valt voortaan onder de vlag van DaimlerChrysler en maakt daardoor dankbaar gebruik van alle kennis en expertise die er binnen DaimlerChrysler, en uiteraard vooral bij Mercedes, voor handen is. Het merk presenteerde in 2002 de 57 en de 62. Twee luxueuze limousines die de concurrentie aan moeten gaan met Bentley en Rolls-Royce. Maar de veeleisende klant die in dit segment shopt zoekt altijd naar verdere perfectie. Maybach presenteerde vorig jaar dan ook de 57 S. Het model was sportiever en vooral een stuk krachtiger dan de ´gewone´ 57. Nu komt Maybach ook met een S-variant van de 62. En daarmee heeft het merk een nieuw vlaggenschip.

Neem plaats, maar wel achterin
Volgens Maybach is de 62 S ´the most powerful chauffer-driven saloon in series production´. En daarmee maakt het merk absoluut duidelijk dat de 62 S puur is voor mensen die zich laten rijden. Wie zelf wil rijden moet volgens Maybach de 57 S nemen. In tegenstelling tot de kleinere 57 S is de 62 S dan ook niet sportiever afgesteld. Het model is bedoeld voor degene die zich wil laten rijden. En daardoor wil genieten van een ongekend comfort, veel luxe en een zee aan ruimte.

Exclusief topmodel
Het grootste verschil van de 62 met de 62 S wordt gevormd door de grille, de voorbumper en de iets gewijzigde achterzijde. Ook de lichtmetalen wielen maken het onderscheidt. De 62 S is exclusief leverbaar in zwart, zilver of wit parelmoer. Binnenin zijn het de houten en carbon elementen die het verschil maken. Maar ook de speciale lederen bekleding is exclusief aan de 62 S voorbehouden.

612 pk V12
Onder de motorkap ligt een door Mercedes-AMG ontwikkelde V12 voorzien van een dubbele turbo. De motor levert 62 pk meer vermogen dan de V12 die standaard in de Maybach 62 ligt. Het koppel is elektronisch begrensd op 1.000 Nm. In slechts 5,2 seconden sprint de 62 S vanuit stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. En dat maakt de auto volgens Maybach tot de krachtigste chauffeur-bestuurde sedan in serieproductie.

Prijs
Deze auto is vanaf januari 2007 leverbaar in Nederland en de consumentenprijs inclusief BTW bedraagt € 713.058,-.

Gerelateerde artikelen

Maybach 62 Landaulet: Open air experience

Autonieuws
Maybach 62 Landaulet: Open air experience
> Artikel lezen

Luxe kent geen grenzen in Maybach Edition 125!

Autonieuws
Luxe kent geen grenzen in Maybach Edition 125!
> Artikel lezen

Supersnel kantoor: Maybach Brabus

Automultimedia
Supersnel kantoor: Maybach Brabus
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.