Autonieuws

Drie uitzinnige Dodges in Las Vegas

Op de SEMA autoshow presenteerde Dodge drie uitzinnige conceptcars. De Nitro HEMI V8, de Nitro Panel Van en de Challenger Super Stock Concept laten zien wat de mogelijkheden zijn van het SkunWerks team van Chrysler.

De autoshow van de Specialty Equipment Market Association (SEMA), die elk jaar in november in het Amerikaanse Las Vegas wordt georganiseerd, is zonder twijfel de meest uitzinnige van het complete tentoonstellingenseizoen. Deze show toont ondubbelzinnig aan dat Amerika ook op autogebied het land van de onbegrensde mogelijkheden is. De Chrysler Group schuift daartoe het SkunkWerks Team naar voren. Met opmerkelijke resultaten. Het SkunkWerks Team bestaat uit een groep enthousiaste medewerkers van de Chrysler Group. Ze komen vanuit alle geledingen van het bedrijf, maar hebben twee dingen gemeen: het zijn onvervalste autoliefhebbers én creatievelingen. Het in 2002 opgerichte team richt zich volledig op de ontwikkeling van accessoires, speciale onderdelen én Concept Cars. Het oorspronkelijke idee voor de Street and Racing Technology uitvoeringen (SRT) stamt bijvoorbeeld van SkunkWerks.

Dodge Nitro volgens SkunkWerks
Dit jaar stond ook voor SkunkWerks vooral in het teken van Dodge, omdat het merk zowel in de VS als ‘overseas’ aan een indrukwekkend productoffensief bezig is. Zo laat SkunkWerks twee speciale Nitro’s in Las Vegas zien. De eerste is de ‘HEMI-Nitro.’ Deze beschikt over een 360 Pk sterke HEMI V8, maar is ook op andere fronten extra indrukwekkend. Zo heeft hij 22 inch wielen en een Brembo-remsysteem met 14 inch schijven. Daarbij valt de kleurstelling op: zowel de lak als de ramen zijn paars (Purple Rain). Van binnen heerst een nadrukkelijke racesfeer dankzij de vier afzonderlijks sportstoelen, die voor deze gelegenheid zijn ‘geleend’ van de Dodge Viper.

Dodge Nitro Panel Van
De andere ‘customized’ Nitro in Las Vegas is de Panel Van. Bij deze auto zijn de achterdeuren dichtgelast en de achterruiten vervangen door staal. De achterste zitplaatsen zijn verwijderd en dat is niet voor niets: Panel Vans zijn er voor het vervoer van spullen. En deze Nitro laat zien dat dat ook in stijl kan. Wat betreft het kleurschema: dat is afkomstig van Mopar, de officiële accessoireleverancier van de Chrysler Group. Overigens: Mopar is een samentrekking van MOtor en PARts.

Wedergeboorte van een legende: Challenger Super Stock Concept 
Dodge laat in Las Vegas ook de Dodge Challenger Super Stock Concept zien. Deze auto op basis van de Challenger is alleen al bijzonder doordat hij een nieuwe versie van de legendarische 392 HEMI V8 aan boord heeft. De oorspronkelijke HEMI 392 (door kenners liefkozend ’92’genoemd) werd in 1957 geïntroduceerd en bleek van meet af aan zeer geschikt basismateriaal voor de racerij. De nieuwe 392 HEMI is ontwikkeld door Mopar en kenmerkt zich ook weer door zeer hoge prestaties. Er zijn drie versies beschikbaar - het vermogensspectrum reikt tot 540 pk.

Gerelateerde artikelen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Smullen van retro-cocktail: Dodge Shakedown Challenger

Autonieuws
> Artikel lezen

Visueel genieten van Dodge Challenger Demon

Autonieuws
> Artikel lezen

Gerucht: Dodge Viper is toch niet dood

Autonieuws
> Artikel lezen

18 blijkt duivels nummer voor de Dodge Challenger Hellcat

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.