Autonieuws

Saab 9-7X Aero Concept

Saab presenteerde op de SEMA show in Las Vegas de 9-7X Aero Concept. De Zweeds/Amerikaanse SUV werd voorzien van 24 inch lichtmetalen wielen, diverse exterieur accessoires en een volledig aangekleed interieur met een uitgebreid multimediasysteem.

De SEMA show in Las Vegas is een walhalla voor liefhebbers van Amerikaanse tuningsbedrijven. Traditiegetrouw is General Motors sterk vertegenwoordig met vele conceptcars en nieuwe accessoires. Dit jaar stond Saab er met de 9-7X Aero Concept. De auto is ontwikkeld in samenwerking met tuner DUB uit Los Angeles. DUB was volgens eigen zeggen zeer geïnspireerd door de Aero X conceptcar die Saab in maart 2006 in Genève presenteerde. Zij wilden elementen van de conceptcar graag in productie zien gaan. En aangezien de 9-7X nog niet als Aero leverbaar is, leek het DUB een mooie gelegenheid om de auto te ontwikkelen.

24 inch lichtmetalen wielen
Aan de buitenzijde valt het front op door het zilverkleurige gaas in de grille. Tevens werd de voorbumper licht aangepast. Van opzij zien we behalve de luchtinlaat in de zijschermen ook de enorme 24 inch lichtmetalen wielen. Deze zijn duidelijk afgeleid van de Aero X conceptcar. Verder zijn de ramen getint en is ook de achterzijde licht aangepast. De 9-7X werd met 3 cm verlaagd en er werd een sportuitlaatsysteem gemonteerd.

In-car-bioscoop
Binnenin overheersen de materialen leer en alcantara. Maar vooral het entertainmentsysteem is een blikvanger. In het dashboard is een dubbel-DIN module gemonteerd waarin de DVD, TV en het navigatiesysteem een plek hebben gevonden. Vier 7 inch TFT-schermen zorgen ervoor dat alle inzittenden comfortabel mee kunnen kijken. Een 15 inch scherm in het dak maakt het bioscoopgevoel compleet. Voor een perfecte geluidskwaliteit zijn onder meer twee versterker en twee subwoofers (12 inch) gemonteerd.

Productiepotentieel
De SEMA motorshow is voor Saab een prachtige mogelijkheid om het productiepotentieel van de 9-7X uit te testen. Als de reacties van pers en publiek goed zijn is de kans groot dat een dergelijk model in productie gaat.

Gerelateerde artikelen

'Nieuwe' Saab 9-3 ook in Nederland te koop

Autonieuws
Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop
> Artikel lezen

Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band

Autonieuws
Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band
> Artikel lezen

Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!

Autonieuws
Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.