Autonieuws

Caresto V8 Speedster met Volvo-hart

De Zweed Leif Tufvesson heeft een bijzondere hot-rod ontworpen en ontwikkeld. De Caresto V8 Speedster is een hot-rod met de rijeigenschappen van een échte sportauto. Het kloppend hart wordt gevormd door een 340 pk sterke Volvo V8 die op ethanol loopt.

Leif Tufvesson is absoluut geen onbekende als het gaat om bijzondere auto´s. Hij ontwikkelde al meerdere auto´s voor zichzelf en werkte voorheen op de conceptcar-afdeling van Volvo. Bovendien is Tufvesson werkzaam geweest bij Koenigsegg. In 2004 won hij de titel ´Hot Road of the Year´ voor één van zijn persoonlijke projecten. Hij startte het bedrijf Caresto en begon twee jaar geleden aan de V8 Speedster. In zijn werkplaats net buiten de Zuid-Zweedse plaats Ängelholm werd het project geboren. Tufvesson presenteerde in oktober 2006 de Caresto V8 Speedster op de SEMA motorshow.

Hot-rod met sportauto rijeigenschappen
De Caresto V8 Speedster is compleet gemaakt uit aluminium en carbon. Het chassis is gebaseerd op dat van een geavanceerde sportauto. Volgens Tufvesson is de V8 Speedster een sportauto met het uiterlijk van een hot-rod. Hot-rod´s staan immers niet zo goed bekend als het gaat om rijeigenschappen. Bij de V8 Speedster is dat dus wel anders.

Oog voor detail
Tufvesson staat bekend om zijn vakwerk en oog voor detail. Tot op de millimeter precies sluiten de carrosseriedelen op elkaar aan. De nostalgische en retro-look van het exterieur is ook binnenin te zien. Al doet het moderne Volvo-stuurwiel wel erg modern aan. Behalve het stuurwiel komt ook de klokkenwinkel, de motor en de elektronica bij Volvo vandaan.

V8 op ethanol
De 4.4 liter V8 die voor de aandrijving zorgt is door de Zweedse tuner BSR omgebouwd om op ethanol te kunnen rijden. Wanneer de auto op ethanol rijdt wekt de V8 een vermogen op van 340 pk. Met benzine in de tank is dat 315 pk. Gekoppeld aan een zestraps automaat met sequentiële bedieningsmogelijkheid moet de 1.200 kg wegende V8 Speedster in rap tempo de 100 km/h bereiken.

250.000 euro
Het is natuurlijk een droom van iedere ontwerper en bouwer om zijn project ook daadwerkelijk in productie te nemen. Tufvesson wil graag zes stuks van de V8 Speedster verkopen en bouwen. De prijs bedraagt 2,5 miljoen Zweedse kronen, wat overeenkomt met ongeveer 250.000 euro. Eén model heeft Tufvesson al verkocht.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Schrik! Lara Croft rijdt Volvo voortaan

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.