Autonieuws

Meer foto´s nieuwe Fiat Linea

Fiat maakt meer bekend over de compleet nieuwe Linea. De C-segment sedan is gebaseerd op de Grande Punto en staat halverwege 2007 bij de Fiat-dealers. De Linea is een ruime en elegant vormgegeven sedan.

De komende jaren zal Fiat aanzienlijk wat nieuwe modellen presenteren. Eén daarvan is deze Linea. De vierdeurs sedan is gebaseerd op de Grande Punto, maar is meer dan simpelweg een vierdeurs Punto. Het model heeft duidelijk een eigen gezicht. De vormgeving is een mix van elegante en dynamische lijnen. Een typisch Italiaans ontwerp.

Ruimte
Voor zijn klasse is de Linea een bijzonder ruim model. De lengte meet 4,56 m, de breedte 1,73 m en de hoogte 1,50 m. Deze buitenmaten moeten zorgen voor een ruim interieur en veel opbergruimte. De kofferbak meet dan ook maar liefst 500 liter inhoud. Volgens Fiat is er veel aandacht besteed aan de ruimte in het interieur.

Na de zomer van 2007
De Linea zal net na de zomer van 2007 op de markt komen. Het model wordt geleverd in Europa, maar ook daarbuiten. De productie vindt plaats in het Turkse Bursa waar Fiat een joint-venture heeft met Koç Holding. Wanneer het model leverbaar wordt zal er de keuze zijn uit diverse benzine- en dieselmotoren en vele uitrustingsniveaus.

Gerelateerde artikelen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.