Autonieuws

Turbine-aangedreven EcoJet conceptcar

Op de SEMA autoshow in Las Vegas onthulde GM de turbine-aangedreven EcoJet conceptcar. De auto draagt designkenmerken van Cadillac en is tevens geinspireerd door Formule 1 en vliegtuigtechnieken. Misschien nog wel het meest bijzondere aan de conceptcar is dat deze loopt op bio-diesel.

De middenmotor conceptcar EcoJet is ontworpen en ontwikkeld door de Amerikaanse talkshow presentator Jay Leno in samenwerking met de Adavanced Design Studio van General Motors. In alle opzichten is de conceptcar een bijzonder voertuig. De 4,67 meter lange en 2,02 meter brede EcoJet is gemaakt van lichtgewicht materialen. Als basis voor het frame diende de Corvette Z06. Materialen als carbon, magnesium en aluminium zijn in het voertuig verwerkt. Dit niet alleen om gewicht te besparen, maar vooral ook om het forse vermogen aan te kunnen.

Bio-diesel
De EcoJet conceptcar wordt aangedreven door een Honeywell LT-101 turbinemotor. De motor loopt op bio-diesel en ontwikkelt niet minder dan 650 pk aan vermogen. Het koppel bedraagt 543 Nm. De conceptcar is ontwikkeld voor de SEMA autoshow die momenteel in Las Vegas wordt gehouden.

Gerelateerde artikelen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.