Autonieuws

Compleet nieuwe Fiat Bravo

Fiat presenteert de compleet nieuwe en fantastisch gestileerde Bravo. Na de Grande Punto is dit het tweede product dat voldoet aan Fiat´s nieuwe identiteit. De nieuwe Bravo volgt de Stilo op en Fiat haalt hiermee een oude naam weer onder het stof vandaan.

In 1995 kwam de Fiat Bravo op de markt. Het model was de opvolger van de Tipo en groeide in een aantal jaren uit tot een populair model. Daarop volgde de Stilo die helaas weinig spectaculaire verkoopcijfers kon realiseren. Bij Fiat stapelden de negatieve feiten zich inmiddels op. De Italiaanse autofabrikant verkeerde lange tijd in onrustig vaarwater. Maar de introductie van de Grande Punto was een omslag. Het model is in de afgelopen tijd uitgegroeid tot een succesnummer. Maar met alleen de Grande Punto redt Fiat het niet. Geheel in lijn met de stijl van de Grande Punto presenteert Fiat nu dan ook de nieuwe Bravo.

Onmiskenbaar Italiaans ontwerp
De nieuwe Bravo is ontworpen door het Centro Stile Fiat en is onmiskenbaar een Italiaanse ontwerp. De auto is in lijn met de Grande Punto die wordt gezien als het nieuwe boegbeeld van Fiat nieuwe designlijn. Daarmee ontwikkeld Fiat een stijl die de modellen bij elkaar doet passen. De Bravo heeft een elegante maar tegelijk ook sportieve vormgeving. De vloeiende lijnen, de brede heupen en het karakteristieke front moet menig autoliefhebber in deze klasse aanspreken. Bovendien combineert de Bravo de compacte buitenmaten van 4.34 m lengte, 1.79 m breedte en 1.49 m hoogte met een (volgens Fiat) ruim interieur. de bagageruimte is met 400 liter ook zeker niet klein uitgevallen.

Compleet nieuwe 1.4 liter turbomotor
Fiat gaat de nieuwe Bravo in eerste instantie leveren met een vijftal motoren waarvan twee diesels. Het gamma start met 1.4 liter viercilinder die een vermogen van 90 pk over brengt op de voorwielen. Daarna volgt de compleet nieuwe 1.4 liter turbomotor (T-JET) die leverbaar is met 120 en 150 pk. Volgens Fiat combineert deze motor sportieve prestaties met een gunstig verbruik. Het dieselgamma bestaat uit de 120 en 150 pk sterke 1.9 JTDm.

Sterke concurrentie
Met de Bravo gaat Fiat zich profileren in het belangrijkste Europese segment. Auto´s als de Opel Astra, Volkswagen Golf en Ford Focus, maar ook de Seat Leon en Peugeot 307 worden concurrenten van de nieuwe Bravo. Dat is een zware taak voor de Bravo, maar z´n uiterlijk zal in ieder geval al veel zielen voor zich winnen.

Gerelateerde artikelen

Fiat onthult Aegea. Nieuwe Bravo voor ons?

Autonieuws
Fiat Aegea
> Artikel lezen

Fiat Bravo Extreme: laat maar komen!

Autonieuws
Fiat Bravo Extreme: laat maar komen!
> Artikel lezen

Fiat Bravo 2.0 liter Multijet: Bravo di tutti Bravo’s

Autotests
Fiat Bravo 2.0 liter Multijet: Bravo di tutti Bravo’s
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.