Autonieuws

Zeer scherp geprijsde Kia Carens

Kia heeft de prijzen van de compleet nieuwe Carens bekend gemaakt. De MPV van Kia is leverbaar in 5- en 7-persoons uitvoering en er is de keuze voor een Carens benzine en diesel. De prijzen van de nieuwe Kia Carens beginnen bij € 22.995,-.

Na de nieuwe Carnival is nu ook de nieuwe Carens leverbaar op de Europese markt. Waar de Carnival een full-size MPV is, moet de Carens het opnemen tegen midi-MPV´s als de Renault Grand Scénic, Opel Zafira en Mazda5. En om die concurrentie beter aan te kunnen dan voorheen werd het model specifiek afgesteld voor de Europese automobilist. Dat betekent dat het model niet alleen een veel Europeser uiterlijk heeft dan zijn voorganger, maar ook de rij-eigenschappen zijn meer afgestemd op de Europese wensen.

Vijf of zevenpersoons
De nieuwe Kia Carens is in alle opzichten gegroeid. Alleen al de lengte is met 10 cm toegenomen. Uiteraard hebben de toegenomen exterieurafmetingen een positief effect op de interieurruimte. Ook het lager plaatsen van de vloer van de auto heeft effect gehad op de interieurruimte. Binnenin de Carens is standaard plaats voor 5 personen. Optioneel is een derde zitrij leverbaar waardoor de Carens plaats biedt aan zeven personen.

Benzine of dieselmotor
Voor de aandrijving van de Carens is naar wens een benzinemotor of een dieselkrachtbron leverbaar. De viercilinder benzinemotor meet een inhoud van 2.0 liter en is goed voor een vermogen van 144 pk en een koppel van 189 Nm. Standaard is de motor gekopeld aan een hangeschakelde vijfbak en optioneel levert Kia een 4-traps automaat. De 2.0 liter dieselmotor staat garant voor een vermogen van 140 pk en een koppel van 305 Nm (tussen 1.800 en 2.500 tpm). Kia monteert standaard een handgeschakelde zesbak en levert optioneel een 4-traps automaat.

Afgestemd op de Europese consument
Om de Europese consument voor zich te winnen heeft Kia extra aandacht besteed aan het onderstel. Dit is specifiek voor de Europese markt afgesteld en daarmee wat sportiever dan de Carens zoals die in andere delen van de wereld wordt verkocht. De rondom onafhankelijke wielophanging is voorzien van versterkte veren en dempers met hogere en variabele weerstand, om tegemoet te komen aan de specifieke wensen van europese automobilisten. Voor het remmend vermogen staan remschijven vóór en achter garant. Veiligheidsvoorzieningen zijn er in de vorm van ABS met EBD en optioneel leverbare ESP. Mocht het onverhoopt mis gaan dan zijn er twee frontairbags, zij-airbags en gordijnairbags (tot en met de derde zitrij) om de inzittenden op te vangen.

Fors goedkoper dan de concurrentie
De prijzen van de Carens in Nederland beginnen bij € 22.995,- voor de 2.0 CVVT LX. De meest luxe uitgevoerde benzineversie is de 2.0 CVVT EX luxe automaat en kost € 29.995,-. De prijzen van het dieselgamma beginnen bij € 27.995,- voor de 2.0 CRDi VGT LX. Wie een derde zitrij wenst betaalt in alle gevallen € 800,- extra. Vergelijken we deze prijzen met die van de concurrentie (met vergelijkbare motoren) dan kunnen we concluderen dat Kia wederom een sterk aanbod neer zet. De prijzen van de Renault Grand Scénic 2.0 beginnen bij € 27.630,- en de Opel Zafira 1.8 kost minimaal € 27.045,-. Ook de Mazda5 2.0 is met een vanafprijs van € 27.595,- enkele duizenden euro’s duurder dan de Carens. Kia biedt dus wederom ‘value for money’.

Gerelateerde artikelen

Prijzen nieuwe Kia Carens beginnen bij 24 mille

Autonieuws
Prijzen nieuwe Kia Carens beginnen bij 24 mille
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Carens nu met alle details

Autonieuws
Nieuwe Kia Carens nu met alle details
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.