Autonieuws

De nieuwe Audi TT Roadster

Als logisch vervolg op de Coupé presenteert Audi nu de nieuwe TT Roadster. Het model is in eerste instantie leverbaar met een tweetal benzinemotoren. De nieuwe TT Roadster borduurt duidelijk voort op het vorige model.

Begin dit jaar presenteerde Audi de nieuwe TT Coupé. Daar komt nu de TT Roadster bij. Net als bij de Coupé borduurt de Roadster duidelijk voort op de designtaal van zijn voorganger. De ronde vormen van de carrosserie in combinatie met diverse sportieve elementen geven de TT Roadster een vlotte uitstraling. De achterspoiler komt net als bij de coupé bij een snelheid van meer dan 120 km/h automatisch omhoog.

Toegenomen interieurruimte
Om de praktische eigenschappen van de TT Roadster wat beter te benutten is het model in alle opzichten gegroeid. De lengte bedraagt nu 4.178 mm (+ 137 mm), de breedte 1.842 mm (+ 78 mm) en de hoogte 1.358 mm (+ 8 mm). De wielbasis is met 46 mm gegroeid tot 2.468 mm. Het interieur van de TT Roadster biedt aanzienlijk meer hoofd- en elleboogruimte. De interieurbreedte op schouderhoogte bedraagt nu 1.362 mm, een toename van 29 mm. Dankzij de toegenomen buitenmaten is de bagageruimte in zowel de voorwielaangedreven als de quattro-variant vergroot van 210 naar 250 liter.

Stoffen kap
In tegenstelling tot de heersende trend heeft Audi bewust voor een stoffen kap gekozen. Volgens Audi past dat perfect in de filosofie van puur open rijden. Bovendien is een stoffen kap veel lichter en neemt het aanzienlijk minder ruimte in dan een stalen klapdak. Dankzij de lichte constructie is niet alleen de totale massa van de TT Roadster verlaagd, maar ligt ook het zwaartepunt lager. Op de TT 2.0 TFSI is de kap met de hand te openen en sluiten. Optioneel is de kap elektrisch bedienbaar. Op de TT 3.2 quattro is de kap standaard met een druk op de knop te openen en te sluiten. Het proces neemt slechts 12 seconden in beslag en kan ook rijdend (tot 50 km/h) worden volbracht.

Audi Space Frame
Net als de carrosserie van de TT Coupé is die van de TT Roadster gebouwd volgens het principe van het Audi Space Frame (ASF). De carrosserie is voor 58 procent vervaardigd uit aluminium; de overige 42 procent is staal. Door het gebruik van veel aluminium is het gewicht van de auto beperkt gebleven tot 1.295 kg. Om een zo optimaal mogelijke gewichtsverdeling te realiseren heeft Audi er alles aan gedaan om het staal en aluminium op strategische plaatsen toe te passen.

2.0 TFSI & 3.2 V6
Audi levert de nieuwe TT Roadster met een tweetal motoren die we ook kennen uit de Coupé. De eerste is de 200 pk sterke 2.0 TFSI-motor. Gekoppeld aan de S Tronic automaat (DSG) sprint dit model in 6,5 seconden naar 100 km/h en is een topsnelheid van 237 km/h haalbaar. Met de 250 pk 3.2 liter V6 S Tronic in het vooronder zijn er 5,9 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De 3.2 is begrensd op 250 km/h. De 2.0 liter is standaard op de voorwielen aangedreven terwijl de 3.2 V6 beschikt over quattro-vierwielaandrijving.

Voorjaar 2007 bij de dealers
In het voorjaar van 2007 zal de Audi TT Roadster leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Abt geeft Audi TT Roadster TTS-power

Tuning & styling
Abt Audi TT
> Artikel lezen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

Audi TT Roadster € 3.700,- duurder dan Coupé

Autonieuws
Audi TT Roadster € 3.700,- duurder dan Coupé
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.