Autonieuws

Gepantserde Mercedes S 600 Guard

Met de Mercedes S 600 Guard brengt Mercedes een gepantserde S-klasse op de markt. De S 600 Guard is volledig bepantserd en biedt daarmee bescherming tegen kogels en explosieven. Om snel uit een gevaarlijke situatie te kunnen ontsnappen zorgt een bi-turbo V12 voor de aandrijving.

Mercedes heeft al meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van gepantserde auto´s. Deze nieuwe S 600 Guard is het topmodel van de S-klasse range en tevens de nieuwste aanwinst in de Guard-serie die verder ook uit een E-klasse en G-klasse bestaat. Het grote voordeel van het ontwikkelen van dit model in eigen huis is dat Mercedes de auto in het productieproces al kan bepantseren. De meeste gepantserde auto´s worden achteraf gestript en voorzien van kogelvrij materiaal. Mercedes integreert dit proces in de productielijn en hierdoor kan men op plekken komen waar achteraf niet meer bij te komen is.

Kogelvrij
Om de veiligheid van de inzittenden te kunnen garanderen is de auto voorzien van kogelvrij staal en glas. De ramen zijn vele malen dikker dan gemiddeld en bieden dan ook bescherming tegen kogels en granaatscherven. Datzelfde geldt voor de carrosserie van de auto. Tevens werd de brandstoftank van speciaal materiaal gemaakt. Om te voorkomen dat de banden worden lek geschoten monteert Mercedes special PAX-banden van Michelin. Maar bij alleen bepantsering van de auto heeft Mercedes het niet gelaten. Er zijn meer maatregelen getroffen om de inzittenden te beschermen. Zo is er een intern ventilatiesysteem gemonteerd. Wanneer sensoren buiten de auto detecteren dat er (giftige) gassen vrij komen wordt de climate control afgesloten en komt er geen lucht meer van buiten. Een compressor in de auto zorgt dan voor aanvoer van frisse lucht. Wanneer de auto ondanks alle maatregelen toch vlam begint te vatten is er een blussyteem dat het vuur automatisch kan doven. Optioneel levert Mercedes een paniek alarm. Dit kan worden geactiveerd van in de auto en geeft met akoustische en visuele signalen aan dat er gevaar dreigt. Via een intercom kunnen de inzittenden communiceren met eventuele criminelen buiten de auto. Tot slot behoren een camera-systeem, gordijntjes voor de zijruiten en verwarmbare ramen tot de mogelijkheden. Uiteraard kan Mercedes naar wens diverse andere maatregelen treffen.

Bi-turbo V12
Voor de aandrijving van de S 600 Guard zorgt een V12 benzinemotor voorzien van een dubbele turbo. De motor is goed voor een vermogen van 517 pk en een koppel van 830 Nm. Dat is wel nodig ook want de S 600 Guard is maar liefst 1.400 kg zwaarder dan een gewone S 600. Daarmee komt het totaal gewicht op bijna 3.500 kg.

Gerelateerde artikelen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.