Autonieuws

Elektro-auto met toekomst: Mitsubishi i MIEV

Mitsubishi onderzoekt de commerciële mogelijkheden van een elektro-auto. De compacte Mitsubishi i MIEV wordt aangedreven door een compacte elektromotor en dient als testobject voor de Japanse autofabrikant en enkele energiebedrijven.

Als basis voor deze conceptcar diende de kleine ´i´ zoals die in Japan leverbaar is. De auto heeft veel weg van een smart en biedt plaats aan vier personen. Om plaats te maken voor alle elektronica werd de brandstofmotor verwijderd. Achterin de auto ligt de elektromotor die wordt gevoed door een aantal accu´s die onder de stoelen zijn gemonteerd. Vrij uniek is het feit dat de kleine conceptcar wordt aangedreven op de achterwielen.

Productiekansen
De elektromotor levert een vermogen van 47 kw ofwel 64 pk. Dat is voldoende om de auto vlot door het dagelijkse verkeer te laten bewegen. De topsnelheid ligt op 130 km/h en dat is heel netjes. Het koppel van 180 Nm moet het 1.080 kg wegende karretje voldoende vlot doen accelereren. Met deze waarden doet de i MIEV niet onder voor een gemiddeld stadsautootje. Mitsubishi onderzoekt dan ook de mogelijkheden om de auto in productie te gaan nemen.

Gerelateerde artikelen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.