Autonieuws

Renault Mégane F1 Team R26

Renault is erg trots op hun vorig jaar veroverde titel als constructeur in de F1. Om dit kracht bij te zetten lanceert Renault de Mégane F1 Team R26 die nog net wat beter is dan de standaard Mégane RS.

De Mégane F1 Team R26 valt direct op door zijn gele kleur. Dit exclusieve Sirius Yellow is optioneel te krijgen op de Mégane. Verder valt de auto natuurlijk op door grijze en witte striping die over de hele auto te vinden zijn. Om de racelook af te maken monteert Renault 18 inch velgen die dezelfde kleur hebben als de spiegels. De remklauwen kregen een likje rode verf.

Extra power
Maar het belangrijkste nieuws zit hem natuurlijk niet aan de buitenkant, maar onder de motorkap. Zo verbeterde Renault de 2.0 liter turbomotor van de auto. Deze levert nu 230 pk bij 5.500 toeren per minuut. Ook het koppel steeg, namelijk naar 310 Nm bij 3.000 tpm. Renault geeft daarbij aan dat 90% van dat koppel tussen 2.000 en 6.000 toeren beschikbaar is. Door het toegenomen vermogen zijn de prestaties ook verbeterd. Nul naar honderd doet de Mégane F1 Team R26 in 6,5 seconden. 
 
Limited slip differential 
Naast deze motorische veranderingen wijzigde Renault nog een aantal zaken aan de Mégane F1 Team R26. Zo wordt de auto uitgevoerd met een limited slip differential, wat de grip moet verhogen. Ook de vering en demping zijn verbeterd. Voor een nog beter weggedrag en meer gevoel in het stuurwiel werd de elektronische stuurbekrachtiging aangepast.. Tot slot kreeg de F1 Team R26 andere remmen mee, namelijk nieuwe grotere Brembo schijven. Vóór meten deze geventileerde schijven zelfs 312 mm. De auto staat standaard op Michelin Pilot Sport 2 tyres (235 / 40 R18).

Gerelateerde artikelen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Familieneus voor de Renault Mégane

Autonieuws
Familieneus voor de Renault Mégane
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Puristen-speeltje: Renault Mégane RS 275 Cup-S

Autonieuws
> Artikel lezen

Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy

Autonieuws
Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.