Autonieuws

Peugeot 908 gaat naar Le Mans

Peugeot heeft de 908 onthuld waarmee het merk gaat racen op Le Mans. De Franse autofabrikant keert daarmee terug in de prestigeuze 24 uren van Le Mans. Het bijzondere is dat Peugeot daarvoor een auto met dieselmotor in gaat zetten. Zullen de Fransen Audi verslaan?

In Parijs toonde Peugeot de 908. Het model is in slechts drie maanden tijd geëvolueerd van de tekentafel tot de windtunnel. De aërodynamisch vormgegeven 908 wordt aangedreven door een V12 HDi-dieselmotor. De motor brengt maar liefst 700 pk en 1.200 Nm over op de wielen. Met een inhoud van 5.5 liter en een blokhoek van 100 graden is het - zeker voor Peugeot - een bijzondere motor. Om het milieu-aspect niet uit het oog te verliezen zijn er twee roetfilters gemonteerd.

Overwinning in 1992/1993
Het is voor Peugeot niet de eerste keer dat men deel gaat nemen aan de 24 uren van Le Mans. Zo schreef de 905 in 1992 en 1993 de overwinning op naam van Peugeot. Met de dieselaangedreven 908 gaat Peugeot uiteraard opnieuw voor de titel. Daarmee zal men echter wel de concurrentie moeten kunnen bieden aan het oppermachtige Audi.

Gerelateerde artikelen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.