Autonieuws

Europese versie Mitsubishi Outlander

Mitsubishi presenteert de Outlander Concept, een voorbode van de nieuwe Outlander. Het productiemodel staat begin 2007 bij de dealers en is speciaal voor de Europese markt aangepast. Als basis diende de Outlander die sinds oktober 2005 in Japan op de markt is.

Sinds 2003 worden nieuwe Mitsubishi-modellen in Europa gekenmerkt door de ´Mount Fuji´-grille. Eerst op de Lancer, vervolgens op de Evolution VIII en daarna ook op de Colt en Grandis. Dankzij deze grille zijn de modellen van Mitsubishi herkenbaar geworden. Ze hebben een identiteit gekregen die voor die tijd onbekend was. Doordat dit concept goed is aangeslagen heeft Mitsubishi besloten dit tot een specifiek kenmerk van Europese modellen te maken. Mede om die reden is de Outlander niet één op één vanuit Japan geïmporteerd en hier op de markt gebracht.

99% versie
De Outlander Concept toont hoe het Europese model eruit gaat zien. Denk de grote lichtmetalen wielen, de LED-koplampen en een paar kleine details weg en dit is het productiemodel van de Outlander.

Geen terreinauto, maar SUV
In vergelijking met de Pajero is de Outlander geen terreinauto maar een échte SUV. Het model is bedoeld voor mensen die meer ruimte wensen, lekker hoog willen zitten en af en toe gebruik willen maken van de mogelijkheden om over onverharde paden te rijden. Om die reden ook beschikt de Outlander niet over een tussenbak of sperdifferentieel. Standaard worden de aandrijfkrachten overgebracht op de voorwielen. Indien de situatie erom vraagt regelt de elektronisch gestuurde vierwielaandrijving de krachtverdeling over de vóór- en achteras. Er kan echter wel worden gekozen voor ´Lock 4WD´ en dan worden alle vier de wielen continue aangestuurd.

Drie motoren waaronder één diesel
Mitsubishi heeft hoge verwachtingen van de Outlander. In tegenstelling tot zijn voorganger is het model direct leverbaar met een dieselmotor. Aangezien de markt van de SUV´s voor ruim 60 procent uit dieselmotoren bestaat is dat al direct een voordeel. De 2.0 liter dieselmotor is afkomstig van Volkswagen en levert een vermogen van 140 pk en een koppel van 310 Nm. Verder levert Mitsubishi de Outlander met een 170 en 220 pk (V6) sterke benzinemotor.

7-persoons
Binnenin de Outlander is plaats voor zeven personen. Dankzij het Hide&Seat systeem is het mogelijk de derde zitrij volledig in de vloer te laten zakken. Voor een goed stukje muziek kunnen de inzittenden genieten van het audiosysteem van Rockford. Met een totaal vermogen van 650 watt, verdeeld over 9 speakers en een subwoofer (25 cm) zal het met de geluidskwaliteit wel goed zitten. Het audiosysteem is verder voorzien van een harddisk waar ook het navigatiesysteem gebruik van maakt. De bediening gaat via het 7 inch TFT-touchscreen.

Begin 2007 in productie
Begin 2007 komt de Outlander op de markt. Zoals gezegd zullen het slechts details zijn die het productiemodel doen afwijken van de Outlander Concept zoals deze in Parijs is gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander (PHEV)

Autonieuws
Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander

Autonieuws
Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Hogere prijs voor vernieuwde Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Mitsubishi Outlander PHEV

Autotests
Mitsubishi Outlander PHEV
> Artikel lezen

Mitsubishi neemt Outlander-voorbode mee naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.