Autonieuws

Peugeot gaat de racerij in: Spider 207

In Parijs onthulde Peugeot de Spider 207, een raceauto pur sang. De Spider 207 is de zoveelste sportieve conceptcar van Peugeot en gaat de verwachtingen nu eindelijk waarmaken. Peugeot zal met de Spider 207 namelijk het circuit op gaan.

De Spider 207, onthuld op de Mondial de l’Automobile 2006 in Parijs, is afgeleid van de 20Cup conceptcar en zal het voorprogramma vormen van alle 5 manches van de Le Mans Series (LMS). Daarnaast doet de Spider als extra onderdeel mee tijdens de Rencontres Peugeot Sport in Frankrijk. Tijdens de 24 Uur van Le Mans krijgt de Spider 207 gezelschap van de eveneens onthulde 908 V12 HDi.
1.6 THP
Om de Spider 207 te ontwikkelen werd er bij Peugeot druk in het eigen onderdelenmagazijn gezocht. De Spider leent ondermeer de stuurinrichting, het remsysteem en de wielophanging van respectievelijk de 206, 207 en 407. De motor is geheel nieuw ontwikkeld. De 1.6 liter turbomotor werd door PSA en BMW gezamenlijk ontwikkeld. De 1.6 THP beschikt over directe brandstofinjectie en een ´Twin Scroll´ turbo. Een vermogen van 175 pk wordt overgebracht op de achterwielen. Aangezien het model slechts 720 kg weegt zullen de prestaties er niet om liegen.

207 RC motor
Voor de autobranche op zich is de Spider 207 weer één van de vele conceptcars. Maar wat wel erg interessant is, is de nieuwe motor die de Spider 207 aandrijft. Die komt namelijk ook in de 207 RC te hangen.

Gerelateerde artikelen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.