Autonieuws

Zevenpersoons Dacia Logan MCV

Dacia breidt het gamma van de Logan uit met een stationwagon genaamd Logan MCV. Twee jaar na de lancering van de Logan staat de stationwagon als wereldprimeur in Parijs. Opvallend is dat de auto plaats biedt aan 7 personen.

Met de komst van deze Logan MCV begint Dacia aan een nieuw hoofdstuk. Twee jaar geleden debuteerde de Logan, het model waarmee Dacia naam maakte. De Roemeense autofabrikant is sinds de overname door Renault een groot succes geworden. Maar liefst 300.000 exemplaren van de Logan zijn er inmiddels verkocht. Vanaf oktober voegt Dacia de Logan MCV toe aan het gamma. Het model zal in Europa vanaf begin 2007 leverbaar worden.

Productiemodel van de Logan Steppe
In Geneve presenteerde Dacia begin 2006 de conceptcar Logan Steppe. Deze stationwagon conceptcar op basis van de Logan was een duidelijke voorbode van de Logan MCV. Feitelijk is de Logan MCV het productiemodel van de conceptcar. Ten opzichte van de sedan onderscheidt het model zich met onder andere een vernieuwde voorbumper waarvan de onderzijde opnieuw werd ontworpen. Ook de grille is licht gewijzigd en we zien beschermprofielen op de zijkant. Uiteraard verschillen het zij-aanzicht en de achterzijde compleet. Vooral de keuze voor twee achterdeuren in plaats van een achterklep is opvallend.

Zevenpersoons
Om zoveel mogelijk interieurruimte te kunnen bieden werd de wielbasis van de Logan met maar liefst 27 cm verlengd. Het dak werd verhoogd om voor voldoende hoofdruimte te zorgen. Door deze ruimte zo goed mogelijk te gebruiken kon Dacia de mogelijkheid creëren om drie zitrijen te monteren. De Logan MCV is dan ook leverbaar als zevenzitter. Volgens de fabrikant kunnen 7 volwassenen een goede zitpositie vinden. Zelfs personen langer dan 1,90 m kunnen zich op de achterste zitrij nestelen. Die zitrij wordt bereikt door de tweede zitrij in een handomdraai weg te klappen.

700 liter bagageruimte
Uiteraard is ook aan de praktische bruikbaarheid veel aandacht besteed. De toegenomen maatvoering betekent ook extra bagageruimte. Wanneer voor de vijfpersoons opstelling wordt gekozen is maar liefst 700 liter bagageruimte beschikbaar. Worden er alsnog twee personen extra vervoerd dan blijft er 200 liter over. Tal van opbergvakken (54 liter totaal) zorgen voor voldoende ruimte voor losse spulletjes. En wie op wintersport gaat kan de skibox gemakkelijk op het dak monteren dankzij de standaard dakrails.

Motoren
Motorisch zal het gamma van de Logan MCV overeenkomen met dat van de Logan sedan. Dat betekent dat er een 1.4 (75 pk), 1.6 (90 en 105 pk) en een 1.5 dCi (70 pk) leverbaar worden.

Voorjaar 2007
Vanaf oktober 2006 zal de Logan MCV in Roemenië (Dacia´s thuisland) op de markt worden geïntroduceerd. In het vroege voorjaar van 2007 volgen de West-Europese landen waar momenteel de Logan sedan te koop is. Later zal Dacia de Logan (MCV) ook presenteren op de Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse markt.

Gerelateerde artikelen

Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV

Autonieuws
> Artikel lezen

Dacia Sandero en Logan MCV als Aniversare

Autonieuws
Dacia Sandero en Logan MCV als Aniversare
> Artikel lezen

Dacia pakt uit: halve gamma op de schop

Autonieuws
Dacia pakt uit: halve gamma op de schop
> Artikel lezen

Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland

Autonieuws
Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland
> Artikel lezen

Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar

Autonieuws
Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.