Autonieuws

Goodbye Corolla, welcome Toyota Auris

In Parijs onthulde Toyota de Auris Space Concept. De zeer realistische conceptcar is een duidelijke voorbode van de opvolger van de Corolla. Dat model gaat in het vervolg als Auris door het leven. Daarmee nemen we binnenkort afscheid van Toyota´s bestseller.

Met een spetterende show presenteerde Toyota de opvolger van de Corolla. De auto heeft nog de aanduiding Concept, maar zal vrijwel ongewijzigd in productie worden genomen. De Auris is ontworpen volgens Toyota´s designfilosofie Vibrant Clarity. Volgens de Japanse autofabrikant staat dit voor vernieuwend en dynamisch, zonder dat het doelmatig gebruik en de rationaliteit uit het oog worden verloren. Kort gezegd, het ontwerp mag niet ten koste gaan van de praktische bruikbaarheid.

Herkenbaar Corolla
Als opvolger van de Corolla is de Auris herkenbaar. Het model is compleet nieuw, maar de hoofdlijnen van zijn voorganger zijn overeind gebleven. De brede schouders, korte overhang en de verticale vormen (vooral aan de voorzijde) geven de Auris een dynamische look. Opvallend zijn de 19 inch lichtmetalen wielen, de chromen uitlaateinden en de geometrische koplampen.

Zwevende middenconsole
Het interieur is vernieuwend. Zeer opvallend is de middenconsole die in het interieur ´zweeft´. Onder de middenconsole is namelijk ruimte vrijgehouden. Het panoramische glazen dak zorgt voor veel licht in het interieur en daardoor voor een ruimtelijk gevoel. Achterin is zoveel mogelijk ruimte gecreëerd door onder andere een vlakke vloer te realiseren.

Productiemodel
De goudkleurige Auris zoals die in Parijs is gepresenteerd zal binnen afzienbare tijd door worden ontwikkeld tot een productiemodel.

Gerelateerde artikelen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Eerste foto Toyota Auris HSD Full Hybrid

Autonieuws
Eerste foto Toyota Auris HSD Full Hybrid
> Artikel lezen

Opmerkelijk: meer camouflage voor nieuwe Toyota Auris

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.