Autonieuws

Franse SUV: Renault Koleos Concept

Dit is het eerste levensteken van een Franse SUV. Renault onthulde in Parijs de Koleos concept. De zeer realistisch ogende conceptcar is ontwikkeld in samenwerking met Nissan. De Koleos zal vermoedelijk de eerste Franse SUV zijn.

Renault topman Carlos Ghosn liet tijdens zijn speech weten dat de Koleos een zeer realistische voorbode is van een toekomstige SUV. En met toekomstig spreken we over 2008. Dat betekent dat Renault volgend jaar al het productiemodel zal tonen. De designers van Renault hebben samengewerkt met hun Renault-Samsung Motors designafdeling in Korea. Het resultaat is deze conceptcar.

Vier personen
De Koleos concept biedt plaats aan vier personen die elk beschikken over hun eigen stoel. De middenconsole is gemaakt van transparant materiaal. Het dashboard biedt plaats aan het navigatiesysteem, multimedia onderdelen en specifieke data met betrekking tot terreinrijden. Zo beschikt de Koleos over een kompas, luchtdrukmeter en een hoogtemeter. Alle informatie wordt duidelijk weergegeven zodat ook de inzittenden achterin mee kunnen kijken.

Actieve levensstijl
Dat de Koleos duidelijk is ingericht op een actieve levenstijl blijkt wel uit het veelzijdige karakter. De auto is niet alleen geschikt voor dagelijkse (zakelijke) ritjes, maar biedt meer. Zo is de achterklep in twee delen te openen. Het onderste deel kan dienst doen als een bankje voor twee personen. Leuk tijdens een picknick of een vakantierit.

180 pk dieselmotor
Voor de aandrijving van de conceptcar staat een 2.0 dCi dieselmotor garant. De motor levert een vermogen van 180 pk en brengt dat indien nodig over op alle vier de wielen. Van nature is de Koleos een voorwielaandrijver, maar wanneer de situatie erom vraagt kunnen de achterwielen bijspringen.

Gerelateerde artikelen

Eerste foto van nieuwe Renault Koleos

Autonieuws
Eerste foto van nieuwe Renault Koleos
> Artikel lezen

Renault Koleos vanaf juni te rijden voor € 42.790,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details over Renault Koleos

Autonieuws
Renault Koleos
> Artikel lezen

Renault Koleos ook als super-de-luxe Initaile Paris

Autonieuws
> Artikel lezen

Captur Concept aan de basis nieuwe Renault Koleos

Autonieuws
Captur Concept aan de basis nieuwe Renault Koleos
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.