Autonieuws

Renault Koleos Concept

Franse SUV: Renault Koleos Concept

Dit is het eerste levensteken van een Franse SUV. Renault onthulde in Parijs de Koleos concept. De zeer realistisch ogende conceptcar is ontwikkeld in samenwerking met Nissan. De Koleos zal vermoedelijk de eerste Franse SUV zijn.

Franse SUV: Renault Koleos Concept

Renault topman Carlos Ghosn liet tijdens zijn speech weten dat de Koleos een zeer realistische voorbode is van een toekomstige SUV. En met toekomstig spreken we over 2008. Dat betekent dat Renault volgend jaar al het productiemodel zal tonen. De designers van Renault hebben samengewerkt met hun Renault-Samsung Motors designafdeling in Korea. Het resultaat is deze conceptcar.

Vier personen
De Koleos concept biedt plaats aan vier personen die elk beschikken over hun eigen stoel. De middenconsole is gemaakt van transparant materiaal. Het dashboard biedt plaats aan het navigatiesysteem, multimedia onderdelen en specifieke data met betrekking tot terreinrijden. Zo beschikt de Koleos over een kompas, luchtdrukmeter en een hoogtemeter. Alle informatie wordt duidelijk weergegeven zodat ook de inzittenden achterin mee kunnen kijken.

Actieve levensstijl
Dat de Koleos duidelijk is ingericht op een actieve levenstijl blijkt wel uit het veelzijdige karakter. De auto is niet alleen geschikt voor dagelijkse (zakelijke) ritjes, maar biedt meer. Zo is de achterklep in twee delen te openen. Het onderste deel kan dienst doen als een bankje voor twee personen. Leuk tijdens een picknick of een vakantierit.

180 pk dieselmotor
Voor de aandrijving van de conceptcar staat een 2.0 dCi dieselmotor garant. De motor levert een vermogen van 180 pk en brengt dat indien nodig over op alle vier de wielen. Van nature is de Koleos een voorwielaandrijver, maar wanneer de situatie erom vraagt kunnen de achterwielen bijspringen.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Franse SUV: Renault Koleos Concept
Franse SUV: Renault Koleos Concept

Zoeken

Merk- & modeldossiers