Autonieuws

De nieuwe Renault Twingo (als concept)

Tijdens de Autosalon van Parijs onthulde Renault de nieuwe Twingo Concept. Het sportieve Twingo concept is volgens Renault gebaseerd op een cultuur van sport, muziek en mode en zal daarmee moeten aanslaan bij een ‘urban’ publiek.

De nieuwe Twingo is om die reden voorzien van een hoog multimedia gehalte en een aantal nieuwe communicatietechnologieën. De 3,60m lange Twingo heeft als krachtbron een 1.2 16V TCE 100 motor, voorzien van turbo en wordt bediend door een handgeschakelde zesbak.

Het uiterlijk van de Twingo is compact en assertief. Met een motorsport ogende grille, krijg je bovendien het vermoeden dat er een flink getunede motor onder de kap ligt. De Twingo staat op 17 inch wielen en geven de auto een dynamische look. Dit wordt versterkt door de twee uitlaatpijpen en air-extractor die geïnspireerd zijn op de Renault Clio Sport.

De 1.2 liter 16V TCE 100 krachtbron is goed voor een vermogen van 73 Kw (100 pk) en een koppel van 145 Nm. Het sportieve karakter wordt gecombineerd met een milieubewuste, want de specificaties geven aan dat de CO2 emissies lager zijn dan 140g/km.

Het interieur oogt ruim en komt mede door een panoramisch glazen dak en stijlloze deuren. Het high-tech dashboard vindt zijn basis in de urban cultuur van jongeren en muziek. In het midden zijn een USB-poort aangebracht en aansluitingen voor zaken als iPods en Nokia Smartphones. Het jeugdige karakter wordt benadrukt door de aanwezige visuele graphics in het dashboard, analage kilometerteller en een uitschuifbare 15 inch monitor. Achter de monitor bevinden zich mogelijkheden om verbinding te maken met het internet en via een geïntegreerde webcam kan men tevens visueel contact maken.

Elke afzonderlijke stoel is voorzien van een eigen aansluiting, zodat een ieder kan naar zijn eigen favoriete muziek kan luisteren. Het stuur van de Twingo is uitgerust met diverse control toetsen voor mobiele systemen, microfoon voor e-conferencing over een Bluetooh verbinding. Wanneer de achterzijde wordt geopend, richten de ingebouwde speakers zich naar buiten, zodat de mixende DJ zijn feestje kan voortzetten.

Renault heeft met het Twingo concept goed gekeken naar de laatste trends onder jongeren. Wanneer de auto stilstaat en de multimedia modus is geactiveerd dan licht de cabine op met een hightech blauwe gloed. Wanneer de Twingo wordt gestart verandert het licht naar geel en krijgt zo een meer sportief karakter. Renault heeft de laatste streettrends in haar concept opgenomen en heeft al met al een gewaagd concept neergezet.


Gerelateerde artikelen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.