Autonieuws

Uitgelekt: Volkswagen CrossGolf

In Parijs presenteert Volkswagen een verrassing; de CrossGolf. Officieel wordt de auto pas donderdag onthuld, maar de eerste foto´s circuleren inmiddels over het internet. De CrossGolf is in Europa de tweede ´Cross´-variant van Volkswagen.

Het begon bij Volkswagen allemaal met de Polo Fun. Dat model is inmiddels CrossPolo gedoopt en het is feitelijk gezien een stoerdere versie van de Polo. De auto heeft een grotere bodemvrijheid en is voorzien van robuust ogende accessoires, maar heeft enkel voorwielaandrijving. Bij de CrossGolf is dat niet veel anders. Het model is gebaseerd op de Golf Plus en deelt daarmee dan ook de techniek. Dat betekent dat de auto niet beschikt over vierwielaandrijving en het dus puur om uitstraling gaat.

Robuuste uitstraling
Aan de voorzijde wordt de CrossGolf gekenmerkt door anders vormgegeven bumpers die een robuuste uitstraling hebben. Van opzij zien we plastic spatbordverbreders, speciale lichtmetalen wielen en dakrails. Een andere achterbumper met skidplates maakt het geheel af.

Meer info in Parijs
Zoals we van Volkswagen gewend zijn wordt de CrossGolf naar alle waarschijnlijkheid geleverd met een uitgebreid motorengamma. Wanneer de auto donderdag in Parijs officieel wordt onthuld zullen we nadere informatie kunnen geven.

Gerelateerde artikelen

En dat is zes: Volkswagen CrossGolf

Autonieuws
En dat is zes: Volkswagen CrossGolf
> Artikel lezen

Gecamoufleerde Volkswagen CrossGolf betrapt

Autonieuws
Gecamoufleerde Volkswagen CrossGolf betrapt
> Artikel lezen

9 geheime weetjes over de Volkswagen Golf

Autonieuws
Democratische Volkswagen
> Artikel lezen

De highlights van 40 jaar Volkswagen Golf

Autonieuws
Stoute dromen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.