Autonieuws

Dit is ´em; de nieuwe Ford Mondeo

Ford presenteert in Parijs een nagenoeg productierijpe versie van de nieuwe Ford Mondeo. Het model is officieel nog een conceptcar en moet klanten alvast warm laten lopen voor de nieuwe Mondeo. Ford’s Kinetic Design is duidelijk waarneembaar.

Wie had er ooit verwacht dat de Iosis zo duidelijk een voorbode zou zijn van de nieuwe Mondeo? Wij in ieder geval niet. Bij Ford wisten ze echter wel beter toen men in het najaar van 2005 de Iosis conceptcar onthulde op de IAA in Frankfurt. De auto was een voorbode van Ford´s nieuwe designtaal dat onder de naam Kinetic Design door het leven gaat. Vol lof en enthousiasme werd de Iosis door pers en publiek ontvangen. Voor Ford was het dan ook duidelijk dat de nieuwe Mondeo zonder enige twijfel sterk op de Iosis kon gaan lijken. Ruim een jaar later staat het model dan ook als wereldprimeur op de Autosalon in Parijs. Weliswaar nog als conceptcar, maar volgens Ford in bijna productierijpe vorm. Op wat minimale details na is dit dus de compleet nieuwe Ford Mondeo.

Belangrijk model voor Ford
"De nieuwe Mondeo is van essentieel belang voor Ford Europa," zegt John Fleming, president en CEO van Ford Europa. "De Ford Mondeo heeft altijd al een sterke positie ingenomen in het Europese C- en D-segment. Meer dan vier miljoen Mondeo-bezitters verwachten dat we met iets bijzonders komen en met dit geheel vernieuwde model hopen wij aan al hun verwachtingen te voldoen." De presentatie van de Mondeo in Parijs is dan ook niet voor niets. Ford hoopt klanten hiermee alvast warm te laten lopen voor het nieuwe model.

Kinetic Design
Aan de nieuwe Mondeo is duidelijk te zien hoe het Kinetic Design van Ford Europa gestalte krijgt in de nieuwe modellen van het bedrijf. Deze vormtaal zal geleidelijk, afhankelijk van de wensen in specifieke marktsegmenten, meer en meer worden toegepast op toekomstige Ford-auto´s. De S-Max en Galaxy zijn ook als voorzien van kenmerken van deze nieuwe designtaal. Typerend voor het Kinetic Design zijn de grote vlakken, stevige schouderpartijen en een oplopende ruitlijn. We kunnen niet anders stellen dan dat Ford hiermee een zeer dikke en sportieve lijn modellen neer gaat zetten. Het Kinetic Design straalt kracht, energie en sportiviteit uit.

Marktintroductie in het voorjaar van 2007
Technische gegevens en details over de auto houdt Ford nog vast tot vlak voor de marktintroductie in het voorjaar van 2007. Het uiteindelijke productiemodel staat dan ook als wereldprimeur in Genève. Ford laat wel weten dat men zeer veel aandacht heeft besteed aan de rijeigenschappen, wegligging en handelbaarheid. Motorisch zal de keuze zeer breed zijn. Van de 2.0 liter TDCi dieselmotor en de 2.5 liter turbobenzinemotor tot de 1.6 liter benzinemotor en de 1.8 liter TDCi motor. Bovendien belooft Ford een aantal nieuwe technologieën in de Mondeo.

Gerelateerde artikelen

Eerste rij-indruk nieuwe Ford Mondeo

Autonieuws
Eerste rij-indruk nieuwe Ford Mondeo
> Artikel lezen

Nieuwe bi-turbodiesel in Ford Mondeo

Autonieuws
Nieuwe bi-turbodiesel in Ford Mondeo
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Mondeo te bestellen met 1.0 Ecoboost

Autonieuws
Ford Mondeo krijgt Ecoboost motor
> Artikel lezen

Waar blijft een nieuwe Ford Mondeo ST?

Autonieuws
Waar blijft een nieuwe Ford Mondeo ST?
> Artikel lezen

Ford Mondeo Vignale geprijsd op 45 mille

Autonieuws
Ford Mondeo (Wagon) Vignale
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.