Autonieuws

Oktober leverbaar: SsangYong Actyon

Eind oktober staat de opvallende SsangYong Actyon bij de dealers. Het model beleeft zijn Europese debuut op de Autosalon van Parijs. In Nederland staat de Actyon voor minder dan 28.000 euro bij de dealers. Zowel een diesel- als een benzinemotor zijn leverbaar.

SsangYong presenteert binnen een jaar tijd de derde nieuwkomer op de Europese markt. Na de Rodius en de Kyron is het nu de beurt aan de Actyon. Net als de andere modellen van SsangYong is de Actyon opvallend vormgegeven en niet bepaald een voorbeeld van een doorsnee model. SsangYong onderscheidt zich daarmee enerzijds, maar anderzijds zorgt het voor de nodige kritiek. Hoe dan ook, de Actyon valt zeker op.

Benzine- en dieselmotor
De Korenaase autofabrikant gaat de Actyon leveren met een benzine- en een dieselmotor. De benzinemotor meet een inhoud van 2,3 liter en ontwikkelt een vermogen van 150 pk. Het koppel ligt op 310 Nm bij 1.800 tpm. De benzinemotor is goed voor een vermogen van 141 pk en een koppel van 214 Nm (bij 3.500 tpm). Bij de diesel is te kiezen uit tweewiel- of vierwielaandrijving, de versie met benzinemotor heeft vierwielaandrijving. Alle uitvoeringen zijn leverbaar met een automatische transmissie.

Vanaf 28.000 euro
Exacte prijzen en specificaties zijn op dit moment nog niet bekend. Nadat de auto zijn Europese debuut in Parijs heeft beleefd staat het model eind oktober bij de dealers. In Nederland beginnen de prijzen bij iets minder dan 28.000 euro (benzinemotor met voorwielaandrijving).

Gerelateerde artikelen

SsangYong Actyon Sports: eigenzinnige pickup

Autotests
SsangYong Actyon Sports: eigenzinnige pickup
> Artikel lezen

SsangYong Korando opnieuw onder het mes

Autonieuws
> Artikel lezen

SsangYong Actyon Sports; opvallende pickup

Autonieuws
SsangYong Actyon Sports; opvallende pickup
> Artikel lezen

SsangYong ontwikkelt diesel-hybride

Autonieuws
SsangYong ontwikkelt diesel-hybride
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.