Autonieuws

Vierpersoons cabriolet: Renault Nepta

Renault heeft een vierpersoons cabriolet genaamd Nepta gepresenteerd. De conceptcar beschikt over vier volwaardige zitplaatsen, een uiterst ruim interieur en twee enorme vleugeldeuren. De prestaties van de conceptcar Nepta zijn indrukwekkend.

Renault toont deze conceptcar op de Autosalon van Parijs. De vierdeurs cabriolet wordt gekenmerkt door vloeiende lijnen en een clean exterieur. De gladde oppervlakken doen de auto nog groter lijken dan deze al is. Met een lengte van exact 5 meter is de Nepta namelijk niet zomaar een cabriolet. Ook de breedte van 1,96 m en de lengte van de deuren (3,76 m) spreken tot de verbeelding. Die deuren zijn meteen ook het meest opvallende aan de conceptcar. Ondanks de ruimte voor vier portieren heeft Renault ervoor gekozen aan elke zijde van de auto slechts één portier te monteren. De deuren openen naar boven op de zogenaamde ´Gullwing´ manier. Wanneer de deuren geopend zijn hebben de passagiers niet alleen de ruimte om in te stappen, maar wordt ons bovendien een blik gegund op het motorcompartiment dat deels met leer is bekleed.

7-traps automaat
Voorin de Nepta ligt de 3.5 liter V6 die bekend is van diverse Renault en Nissan modellen. In de Nepta levert de motor niets minder dan 420 pk en een koppel van 560 Nm (bij 3.000 tpm). Met deze krachtbron in het vooronder wordt de Nepta in slechts 4,9 seconden naar 100 km/h gesleurd. Aan de motor koppelde Renault een 7-traps automaat die met flippers aan het stuur kan worden bediend.

Schuiflade in plaats van dashboardkastje
Het interieur van de Nepta biedt plaats aan vier personen. De stoelen zijn gefixeerd, maar de stuurkolom en pedalen kunnen elektrisch worden versteld. Het instrumentenpaneel is een mix van moderne en klassieke stijlen. Het gebruikte chroom en aluminium gezamenlijk met de combinatie van analoge en digitale instrumenten creëren die modern/klassieke sfeer. In het dashboard is geen dashboardkastje gemaakt, maar een lade. Hierin kunnen diverse spullen netjes en veilig worden opgeborgen. Wat ons betreft een werelduitvinding dat zo in een productiemodel kan worden toegepast. Zowel het dashboard als de stoelen zijn nagenoeg geheel met leer bekleed. Om zowel de passagiers achterin als voorin zoveel mogelijk uit de wind te houden werden twee glazen windschermjes geplaatst. En voor het vermaak van de achterpassagiers werden twee DVD-schermpjes gemonteerd.

Toekomstvisie
De conceptcar Nepta verrast in diverse opzichten. Vooral de Gullwing-deuren trekken de aandacht, maar ook de krachtige motor in combinatie met een 7-traps transmissie zijn nieuw voor Renault. Productie is absoluut uitgesloten, maar het is een mooi voorbeeld van een Renault van de toekomst. Vooral de designelementen zijn bedoeld om nu al een stukje toekomstvisie te presenteren.

Gerelateerde artikelen

​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe

Overige
​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Ez-Go wil je stadsgids zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.