Autonieuws

Voorbode 207 CC: Peugeot 207 EPURE

Als voorbode op de Peugeot 207 CC presenteert Peugeot de 207 EPURE. De conceptcar moet vooral de aandacht vestigen op de brandstofcelaandrijving die Peugeot aan het ontwikkelen is. Maar uiteraard toont deze 207 EPURE ook het design van de 207 CC zoals die volgend jaar komt.

De Autosalon van Parijs is voor Peugeot een thuiswedstrijd. Het Franse merk is dan ook sterk vertegenwoordigd. Naast de eerder gepresenteerde conceptcar 908 RC toont Peugeot maar liefst 45 personenauto´s en 4 conceptcars op de stand in Parijs. De belangrijkste en meest toekomstgerichte conceptcar is deze 207 EPURE. Denk de typische kleurstelling en wat kleine details weg en hier staat de nieuwe 207 CC.

Nieuwe 207 CC
De 207 CC is de opvolger van de enorm succesvolle 206 CC. Bij de presentatie van de conceptcar 20hartje in 1998 waren pers en publiek overweldigend enthousiast. Dat enthousiasme leidde tot de komst van de eerste Coupé-Cabriolet in het compacte segment. De presentatie van de 207 - begin 2006 - betekende het einde van de 206-lijn. Eerst kwamen de 207 3- en 5-deurs op de markt, maar het modellengamma wordt nog verder uitgebreid. Ook een Coupé-Cabriolet hoort hierbij. Met zijn sportieve snuit, verchroomde spijlen in de grille en lange achterzijde is de 207 EPURE duidelijk een lid van de 207-familie.

GENEPAC brandstofcel
Maar deze conceptcar 207 EPURE is meer dan alleen een voorbode van de definitieve 207 CC. Het model toont namelijk een door PSA (Peugeot/Citroën) ontwikkelde brandstofcel. De brandstofcel GENEPAC wordt wereldwijd voor het eerst getoond in deze conceptcar. Het grote voordeel van een brandstofcel is dat er slechts water uit de uitlaat komt. Brandstofcelaandrijving kan dan ook worden gezien als schone aandrijving.

Elektromotor
Om te kunnen functioneren heeft een brandstofcel water en zuurstof nodig. De zuurstof wordt uit de lucht gehaald en de waterstof zit opgeslagen in tanks. De 5 tanks in de 207 EPURE bevatten samen 3 kg waterstof onder een druk van 700 bar. Ze voeden een elektromotor en laden de lithiumaccu´s op waardoor de auto een grote actieradius heeft. De tanks zijn onder in de bagageruimte aangebracht, waardoor er voldoende ruimte overbleef voor de achterste zitplaatsen en het wegklappen van het dak. Daarbij blijft er nog steeds een acceptabele hoeveelheid bagageruimte over. Met een elektromotor gebruikt de 207 EPURE alleen energie als de auto rijdt en wordt er bij het afremmen op de motor juist energie opgewekt. Daarnaast is de auto bijzonder stil. De brandstofcel biedt de auto de mogelijkheid om een afstand van 350 km zonder te tanken. Een topsnelheid van 130 km/h is te behalen. Peugeot claimt dat een brandstofcel vooral voor een cabrio als de 207 EPURE voordelen heeft. Je hebt geen last van uitlaatgassen en bovendien is de aandrijving zeer stil. Vooral met het dak geopend is dat prettig.

Parelmoerwit
Die ´natuurlijke´ eigenschappen heeft Peugeot ook verwerkt in de kleurstelling en het materiaalgebruik van de conceptcar. De kleur ´parelmoerwit´ bevestigt de zuivere vorm en het ontwerp van de schone technologie. Het thema ´zuiver´ komt in het interieur tot uitdrukking. Het dashboard is volledig bekleed met wit leer en het instrumentenpaneel is afgewerkt in glanzend wit. De kleur ´vert absynthe´ komt op diverse plaatsen terug in het interieur. Alle noodzakelijke functies zoals de laadtoestand van de accu en de hoeveelheid waterstof in de tank worden op het instrumentenpaneel aangegeven. Op een groot kleurenscherm op het dashboard kan de bestuurder zien hoe de energie van de aandrijving is verdeeld tussen elektromotor, accu en brandstofcel.

(Nabije) toekomst
De brandstofcel is op dit moment nog een toekomstverhaal. In dat opzicht is de 207 EPURE nog echt toekomstmuziek. Maar verder is de auto duidelijk een voorbode van de nieuwe 207 CC zoals die volgend jaar op de markt verschijnt.

Gerelateerde artikelen

1.000.000ste Peugeot 207 geproduceerd

Autonieuws
1.000.000ste Peugeot 207 geproduceerd
> Artikel lezen

Peugeot doet haar cabrio’s in de aanbieding

Autonieuws
Peugeot doet haar cabrio’s in de aanbieding
> Artikel lezen

Traditie: Roland Garross-cabrio’s van Peugeot

Autonieuws
Traditie: Roland Garross-cabrio’s van Peugeot
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.