Autonieuws

Hyundai Getz Cross: € 16.895,-

Hyundai breidt het gamma van de Getz uit met de Getz Cross. De auto is op initiatief van de Belgische importeur ontwikkeld en na enthousiaste reacties op de Hyundai Family Day is besloten de auto te gaan leveren. De prijzen in Nederland beginnen bij € 16.895,-.

Met de Getz Cross speelt Hyundai in een heersende trend. Steeds meer zien we dat automerken hun ´normale´ modellen met minimale wijzigingen om gaan bouwen tot een lifestyle-auto. De Belgische importeur dacht dat met de Getz ook te kunnen en presenteerde de Getz Cross. En niet geheel zonder succes! Mede door de positieve reacties wordt de auto nu op de markt gebracht.

Cross
Aan de buitenzijde onderscheidt de Getz Cross zich ten opzichte van de gewone Getz door de andere bumpers, de wielkastverbreders, zijskirts en extra beschermstrips. Bovendien springen ook de dakrails en de opvallende spiegelkappen in het oog. In het interieur zien we opvallende kleuren en aluminium accenten. Hyundai levert de Getz Cross in 4 exterieurkleuren en 3 interieurkleuren. Wanneer gekozen wordt voor rood, geel of blauw zijn de plastic delen van het exterieur in zwart uitgevoerd. Wordt gekozen voor zwarte lak dan zijn de plastic onderdelen grijs om het contrast te verhogen.

Standaarduitrusting
De Getz Cross is gebaseerd op de Getz 1.4i Dynamic Version. Het model heeft onder meer airconditioning, ABS met EBD, stuurbekrachtiging, elektrische ramen voor, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, een compleet pakket airbags, mistlampen vóór en in carrosseriekleur uitgevoerde buitenspiegels en deurgrepen.

Motor en prijs
Hyundai levert de Getz enkel met een 1.4 liter benzinemotor. De 97 pk en 125 Nm sterke motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. De prijs van de Getz Cross bedraagt € 16.895,-.

Gerelateerde artikelen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Rijkere uitrusting voor Hyundai Getz en Matrix

Autonieuws
Rijkere uitrusting voor Hyundai Getz en Matrix
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Ruim 1 op 32 met de Hyundai Getz Eco

Autonieuws
Ruim 1 op 32 met de Hyundai Getz Eco
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.