Autonieuws

Subaru Outback vernieuwd voor 2007

Tegelijk met de Legacy is ook de daarop gebaseerde Outback gefacelift. De vernieuwde Subaru Outback kenmerkt zich door een nieuw design van het front, de achterzijde en het interieur. Tevens zijn er tal van andere wijzigingen doorgevoerd aan de Outback.

De nieuwe Outback kenmerkt zich door een nieuw design van front, voorbumper en spatborden, een nieuwe grille, andere koplampen en buitenspiegels, nieuwe 17-inch lichtmetalen wielen (afwijkend voor 2.5i en 3.0R), alsmede door het feit dat de merknaam Subaru weer is terug te vinden op de achterzijde. Tevens is er sprake van een andere indeling van de achterlichten en heeft de achterklep een chromen verbindingsstrook tussen het logo en de achterlichten.

Interieur
Binnenin de Subaru Outback modeljaar 2007 zijn diverse modificaties doorgevoerd. Alle uitvoeringen worden nu bijvoorbeeld af fabriek uitgerust met een 6-CD wisselaar, MP3-afspeelmogelijkheid, een decoratieve metallic strip in het dashboard, een nieuw vormgegeven stuurwiel met geïntegreerde bediening van de cruise control, een decoratieve metallic strip in het dashboard, alsmede een ander design voor de middenconsole, inclusief verlichte bekerhouders (3.0R). Voorts is het stuurwiel nu ook axiaal verstelbaar, is de airconditioning links en rechts apart instelbaar en kan de bestuurdersstoel van de Outback met lederen bekleding nu 8-voudig versteld worden. Bovendien is er in dit geval sprake van twee geheugenstanden. Het DVD-navigatiesysteem kent nu méér functies.

SI-DRIVE
Uniek is de toevoeging van SI-DRIVE aan de 3.0 H6 motor. SI-DRIVE is een uiterst geavanceerd en uniek systeem. Het systeem is ontwikkeld om de motorprestaties, de controle, schakelmomenten en de efficiency te maximaliseren, met een ongekende rijervaring tot gevolg. In feite gaat het om een variabel motormanagementsysteem met drie standen, waarmee de motorkarakteristiek middels het verstellen van één schakelaar optimaal aan de wensen van individuele bestuurders kan worden aangepast. De verschillen tussen de drie keuzemogelijkheden zijn zó voelbaar, dat Subaru in relatie tot SI-DRIVE spreekt over ‘drie verschillende motoren in één model’. SI-DRIVE bestaat uit de standen Intelligent (I), Sport (S) en Sharp Sport (S#). Intelligent wordt gekozen wanneer de bestuurder zo zuinig en rustig mogelijk wil rijden. De Sport-stand heeft tot gevolg dat de motor alerter reageert en de sportieve rijbeleving hoger wordt. Sport Sharp zorgt voor zo sportief mogelijk rijden waarbij de motor razendsnel reageert op de commando’s die via het gaspedaal worden gegeven, ongeacht de snelheid en het toerental. In deze stand wordt het enorme potentieel van de 3.0-H6 krachtbron volledig aangesproken. Om de verschillende standen in te schakelen is een draaiknop op de middenconsole gemonteerd.

Motoren en prijzen
Subaru levert de Outback met een 2.5i viercilinder en een 3.0R zescilinder. De Outback 2.5i brengt een vermogen van 165 pk en een koppel van 226 Nm over op de weg. De 3.0R is goed voor een vermogen van 245 pk en een koppel van 297 Nm. In 9,8 seconden sprint de 2.5i naar de honderd. Diezelfde sprint volbrengt de 3.0R in 8,5 seconden. De prijzen van de vernieuwde Outback beginnen bij € 36.130,- voor de 2.5i Comfort. De 3.0R is er vanaf € 48.200,- in Luxury-uitvoering en standaard voorzien van een automaat.

Gerelateerde artikelen

Subaru komt met prijzen van nieuwe Outback

Autonieuws
Subaru komt met prijzen van nieuwe Outback
> Artikel lezen

Nieuwe Subaru Outback trekt de weide wereld in

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.