Autonieuws

Vernieuwde Subaru Legacy

De Japanners hebben de Subaru Legacy op diverse punten vernieuwd. Zowel het in- als het exterieur werd optisch aangepakt. Ook onderhuids werden de nodige wijzigingen doorgevoerd.

In de periode 1989 tot maart 2005 zijn er ruim drie miljoen Legacy’s gebouwd, in alle gevallen voorzien van Subaru Boxertechniek en Symmetrical AWD. In de loop van zijn bestaan is dit model uit de Subaru-stal diverse malen gemoderniseerd en geperfectioneerd. Anno 2006 is het tijd om de Legacy voor het komend modeljaar weer helemaal up-to-date te brengen.

Vernieuwd exterieur
De modeljaar 2007-Legacy’s kenmerken zich door een nieuw design van front, voorbumper en spatborden, een nieuwe grille, evenals anders vormgegeven koplampen en mistlampen. De uitvoeringen zijn ook herkenbaar aan nieuwe buitenspiegels, gewijzigde lichtmetalen wielen (17 en 18 inch) en de merknaam Subaru die weer is terug te vinden op de achterzijde van zowel de Sedan als Touring Wagon. Voorts bij de Sedan hebben de achterlichten een nieuwe vorm gekregen en is het mistachterlicht verplaatst naar de hoeken van de bumper. Bij de Legacy Touring Wagon is er sprake van een andere indeling van de achterlichten en heeft de achterklep een chromen verbindingsstrook tussen het logo en de achterlichten gekregen.

Luxer interieur
Binnenin de Subaru Legacy zijn diverse modificaties doorgevoerd. Alle uitvoeringen worden nu bijvoorbeeld af fabriek uitgerust met een 6-CD wisselaar, MP3-afspeelmogelijkheid, een nieuw stuurwiel met geïntegreerde bediening van de cruise control, een metallic strip in het dashboard, alsmede een ander design voor de middenconsole, inclusief ronde bekerhouder(s). Voorts is het stuurwiel nu in hoogte én lengte verstelbaar, kwamen er andere dessins voor de bekleding, is de airconditioning links en rechts apart instelbaar en kan de bestuurdersstoel van de Legacy’s met lederen bekleding nu 8-voudig versteld worden. Bovendien is er in dit geval sprake van twee geheugenstanden.

Paddles aan het stuur
In het geval van de Legacy’s met 3.0R motorisatie ging de vernieuwing voor modeljaar 2007 zelfs nog verder. Deze typen kenmerken zich door het feit dat de automatische Sportshift-transmissie nu ook via paddles aan het stuur te bedienen is, dat de achterpassagiers over aparte ventilatieroosters alsmede bekerhouders in de middenarmsteun beschikken en dat het navigatiesysteem is uitgebreid met een kalender- calculator- en memorecorder-functie. Verder is er een verbruiksmeter toegevoegd aan de snelheidsmeter en krijgen de 3.0R-uitvoeringen standaard ‘SI-DRIVE’ (Subaru Intelligent Drive).

SI-DRIVE
SI-DRIVE is een uiterst geavanceerd en uniek systeem. Het systeem is ontwikkeld om de motorprestaties, de controle, schakelmomenten en de efficiency te maximaliseren, met een ongekende rijervaring tot gevolg. In feite gaat het om een variabel motormanagementsysteem met drie standen, waarmee de motorkarakteristiek middels het verstellen van één schakelaar optimaal aan de wensen van individuele bestuurders kan worden aangepast. De verschillen tussen de drie keuzemogelijkheden zijn zó voelbaar, dat Subaru in relatie tot SI-DRIVE spreekt over ‘drie verschillende motoren in één model’. SI-DRIVE bestaat uit de standen Intelligent (I), Sport (S) en Sharp Sport (S#). Intelligent wordt gekozen wanneer de bestuurder zo zuinig en rustig mogelijk wil rijden. De Sport-stand heeft tot gevolg dat de motor alerter reageert en de sportieve rijbeleving hoger wordt. Sport Sharp zorgt voor zo sportief mogelijk rijden waarbij de motor razendsnel reageert op de commando’s die via het gaspedaal worden gegeven, ongeacht de snelheid en het toerental. In deze stand wordt het enorme potentieel van de 3.0-H6 krachtbron volledig aangesproken. Om de verschillende standen in te schakelen is een draaiknop op de middenconsole gemonteerd.

Motoren en prijzen
Subaru levert de Legacy met keuze uit een tweetal motoren. De eerste is een 2.0 liter viercilinder in de Legacy 2.0R met een vermogen van 165 pk en een koppel van 187 Nm. Het topmodel wordt gevormd door de Legacy 3.0R voorzien van een 245 pk en 297 Nm sterke zescilinder. Beide motoren zijn boxermotoren. In 9,8 seconden sprint de 2.0R naar de honderd. De 3.0R heeft 8,4 seconden nodig voor diezelfde sprint. Wanneer de 3.0R als Spec. B. wordt besteld verloopt de sprint in slechts 7,0 seconden. De prijzen van de Legacy beginnen bij € 31.265,- voor de 2.0R Comfort. De 3.0R Luxury en 3.0R Spec. B kosten respectievelijk € 44.900,- en € 53.535,-.

Gerelateerde artikelen

Subaru Legacy bijgespijkerd voor 2013

Autonieuws
Subaru Legacy bijgespijkerd voor 2013
> Artikel lezen

Prijslijst Subaru Legacy Sedan naar de drukker

Autonieuws
Prijslijst Subaru Legacy Sedan naar de drukker
> Artikel lezen

Subaru zet Legacy Concept neer op LA Motor Show

Autonieuws
Subaru zet Legacy Concept neer op LA Motor Show
> Artikel lezen

Herdenkingseditie: Subaru Legacy 40 Years Edition

Autonieuws
Herdenkingseditie: Subaru Legacy 40 Years Edition
> Artikel lezen

De nieuwe, teleurstellende Subaru Legacy

Autonieuws
De nieuwe, teleurstellende Subaru Legacy
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.