Autonieuws

De compleet nieuwe Honda CR-V

De Honda CR-V gaat alweer enkele jaartjes mee en het werd dan ook tijd voor een opvolger. In het competitieve segment van de compacte SUV gaat de CR-V opnieuw keihard de concurrentie aan. Verbeterde rijeigenschappen, een compleet nieuw uiterlijk en een nieuwe benzinemotor zijn de CR-V´s kerneigenschappen.

Begin 2007 zal de nieuwe CR-V de Honda-dealers binnenrijden. Het model is compleet vernieuwd, voorzien van diverse moderne veiligheidsvoorzieningen en heeft vooral een fris uiterlijk. Honda was als één van de eersten actief in het segment van de compacte SUV. Met de komst van de nieuwe CR-V is de uitdaging voor Honda des te hoger. Inmiddels is het segment zo hard gegroeid dat het zwaar is om een goede positie te kunnen veroveren. Honda heeft er dan ook alles aan gedaan om de CR-V op diverse punten uit te laten blinken.

Moderne (veiligheids-)systemen
Vooral de moderne (veiligheids-)systemen als Adaptive Cruise Control (ACC), Collision Mitigation Braking System (CMBS), Trailer Stability Assist (TSA) en Active Front Lightning (AFL) doen hoge ogen gooien. Het CMBS (Collision Mitigation Brake System) waarschuwt met 3 verschillende signalen de bestuurder wanneer de afstand tot een voorligger te klein wordt en grijpt automatisch in wanneer een botsing dreigt, door actief krachtig te remmen en de veiligheidsgordels op de voorstoelen preventief aan te spannen. Maar dat is niet alles. Honda heeft naast de actieve veiligheid ook veel aandacht besteed aan de passieve veiligheid. Front airbags, zij-airbags, gordijnairbags (vóór en achter) en anti-whiplash hoofdsteunen zorgen voor een zachte klap wanneer het echt mis gaat. Tot slot verwacht Honda 5-sterren te kunnen halen bij de EuroNCAP crashtests.

Sportiever
Sportiviteit is waar het tegenwoordig om draait in het segment van de compacte SUV. Ook Honda gaat hierin mee. De CR-V heeft een dynamischer lijnenspel gekregen. Vooral de aflopende daklijn en het verwijderde reservewiel op de achterklep dragen daaraan bij. De rijeigenschappen van de CR-V zijn verbeterd dankzij een verlaagd zwaartepunt, een grote spoorbreedte en een directere besturing.

2.2 i-CDTI en 2.0 benzine
Honda gaat de nieuwe CR-V leveren met keuze uit een 2.0 liter benzinemotor of een 2.2 liter diesel. De 2.2 liter dieselmotor is een bekende. De veelgeprezen common-rail dieselmotor is goed voor een vermogen van 140 pk en een koppel van 340 Nm. De 2.0 liter benzinemotor is compleet nieuw en gebaseerd op de 1.8 uit de Civic. In de CR-V is deze tweelitermotor goed voor een vermogen van 150 pk en een koppel van 190 Nm. In 10,2 seconden sprint het model vanuit stilstand naar de honderd. Beide motoren worden standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De benzinemotor is ook leverbaar met een nieuwe vijftraps automaat. Het vermogen wordt overgebracht op de voorwielen. Indien één van de voorwielen grip verliest worden ook de achterwielen ingeschakeld.

Januari 2007
De nieuwe Honda CR-V beleefd zijn internationale debuut op de Autosalon van Parijs in september en staat vanaf januari 2007 in de showroom.

Gerelateerde artikelen

Honda presenteert drie nieuwe motoren voor onder andere vernieuwde CR-V

Autonieuws
Honda CR-V
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.