Autonieuws

Volkswagen Iroc

Volkswagen (Sc)Iroc(co) concept

Volkswagen brengt de legendarische Scirocco weer terug. Op de Autosalon van Parijs debuteert de Iroc Concept, een voorbode van de nieuwe Scirocco. De conceptcar Iroc geeft een duidelijk beeld van hoe het productiemodel eruit zal komen te zien. Onder de motorkap vinden we een 210 pk sterke TSI-motor.

Volkswagen (Sc)Iroc(co) concept
Het is inmiddels alweer 33 jaar geleden dat Volkswagen de Scirocco presenteerde op de Autosalon van Geneve. De door Giorgetto Giugiaro ontworpen sportauto was compact, ruim en betaalbaar. Meer dan een half miljoen exemplaren werden er wereldwijd van verkocht. Na ruim dertig jaar staan we aan de vooravond van een compleet nieuwe generatie van de Scirocco. De Iroc conceptcar is een voorbode van dit model. Zijn debuut op de Autosalon van Parijs (september/oktober 2006) moet ons warm laten lopen voor de Scirocco zoals die in aantocht is.

Viper Green Metallic
De Iroc concept wordt gekenmerkt door z´n zeshoekige grille, lange daklijn en uiteraard de kleur ´Viper Green metallic´. Volkswagen laat ons weten dat de Iroc wederom laat zien dat Volkswagen aan verschillende familie-gezichten werkt. Zo zien we dat ook bij de Golf. Daar zijn de GTI en R32, maar in zekere zin de GT ook, verschillend van de standaard modellen. Specifieke modellen zullen in de toekomst dan ook gekenmerkt worden door een ander ´gezicht´. Dat het de Iroc zeker kracht geeft lijkt ons buiten twijfel staan. Kracht is ook het woord dat past bij de achterzijde van de conceptcar. De Iroc ziet er breed, stoer en vooral sportief uit.

Vijfpunts gordel
Die sportieve uitstraling zien we ook terug als we het portier openen. Het interieur van de Iroc wordt overheerst door sportiviteit, strakke lijnen en prachtige materialen. Het gebruik van aluminium, carbon, zwart leer en zelfs leer met een reptielprint doen de sportieve sfeer bepalen. De bestuurder kijkt uit op twee cilinders waarin de belangrijkste instrumenten zijn opgenomen. De kuipstoelen zijn voorzien van 5-punts gordels voorzien van een centrale sluiting.

Dagelijkse bruikbaarheid
Erg belangrijk voor een auto als de Iroc is dat deze ook in het dagelijks leven goed bruikbaar moet zijn. De auto zal immers niet als een pure sportauto worden gekocht, maar ook dienst moeten doen als dagelijks vervoersmiddel. Het is dan ook prettig om te weten dat er ruimte is voor 300 liter bagage en dat de achterbank in delen neerklapbaar is. De 4,24 m lange, 1,80 m brede en 1,40 m hoge Iroc concept biedt plaats aan vier personen. Dankzij de relatief lange wielbasis van 2,68 m moet er volgens Volkswagen ook achterin plaats zijn voor twee volwassenen.

210 pk sterke TSI-motor
Voortstuwende krachten worden in de Iroc gerealiseerd door de 210 pk sterke versie van Volkswagen´s TSI-motor. De motor die vorig jaar debuteerde in de Golf GT is voorzien van een compressor en een turbo. Dankzij die combinatie is er uit het relatief kleine blok (1.4 liter) een hoog vermogen te halen. Bovendien is ook bij lage toerentallen veel kracht beschikbaar.

2008 in productie
In de Franse hoofdstad Parijs zal de Iroc concept zijn werelddebuut beleven. Wij verwachten in de loop van volgend jaar de eerste beelden van het productiemodel dat vermoedelijk als Scirocco zal worden gepresenteerd. In 2008 staat het model bij de dealers.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen (Sc)Iroc(co) concept
Volkswagen (Sc)Iroc(co) concept
Volkswagen (Sc)Iroc(co) concept
Volkswagen (Sc)Iroc(co) concept

Zoeken

Merk- & modeldossiers