Autonieuws

Robuuste Skoda Octavia Scout

Na de Octavia Combi 4x4 komt Skoda met de Octavia Combi Scout. De auto heeft een robuuste uitstraling, staat hoger op de wielen en is meer geschikt voor gebruik op onverharde wegen. Waar de gewone Octavia stopt, gaat de Octavia Scout verder!

Het groeiende SUV-segment heeft ook zo z´n invloed op diverse andere modellen. Fiat presenteerde de Panda 4x4, Alfa de Crosswagon en Suzuki de SX4 Grip. Geen van de drie modellen zijn SUV´s en afgeleid van doorsnee modellen. In het hogere segment zagen we jaren geleden de komst van de Volvo XC70 en de Audi Allroad Quattro. Nu gaat ook Skoda zich in een segment als deze mengen. De Octavia was al leverbaar als 4x4, maar zal nu ook als Scout worden geleverd.

Toegenomen grondspeling
De Octavia Scout is gebaseerd op de Octavia 4x4 Combi, maar staat 16 mm hoger op zijn wielen. Ten opzichte van de gewone Octavia is het verschil 40 mm. Qua afmetingen is de Octavia Scout 1 cm langer, 1,5 cm breder en 1,3 cm hoger dan de gewone Combi. De toegenomen grondspeling heeft een positieve invloed op de terreinwaardigheid van het model. Uiteraard draagt ook de vierwielaandrijving hier in een belangrijke mate aan bij.

Robuuste uitstraling
Ten opzichte van de gewone Combi heeft de Octavia Scout een stoerdere en robuustere uitstraling. Het model heeft compleet opnieuw ontworpen voor- en achterbumpers voorzien van aluminium beschermplaten. De wielkasten zijn verbreed met plastic onderdelen en de Octavia Scout staat op 17 inch lichtmetaal.

Begin 2007
Op de Autosalon in Parijs debuteert de Octavia Scout. Het model staat begin 2007 bij de dealers en is leverbaar met een 140 pk sterke 2.0 TDI en een 150 pk sterke 2.0 FSI. 

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi Greenline. Niet de enige met 14% bijtelling. Wel de ruimste! Configureer ´m hier.

De nieue Skoda Octavia, ontdek ‘m hier!

Gerelateerde artikelen

De avonturier: nieuwe Skoda Octavia Scout

Autonieuws
Skoda Octavia Scout
> Artikel lezen

Elektrisch Skoda rijden stap dichterbij

Autonieuws
Elektrisch Skoda rijden stap dichterbij
> Artikel lezen

Prijzen Skoda Octavia Combi Scout bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Uitgebreide fotogallery Skoda Octavia Scout

Autonieuws
Uitgebreide fotogallery Skoda Octavia Scout
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.