Autonieuws

Italiaanse Cayman: StudioTorino RK Coupé

Een jaar na de presentatie van de RK Spyder komt StudioTorino met de RK Coupé. Het in januari 2005 opgerichte Italiaanse bedrijf gaat wederom 49 exclusieve sportauto´s bouwen. De basis is een Porsche Cayman S, maar dan geheel naar eigen stijl aangekleed.

Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen, maar nagenoeg de gehele carrosserie van de RK Coupé is nieuw. Slechts de voorste zijschermen zijn nog origineel. De overige onderdelen van de carrosserie zijn aangepast of zelfs geheel vernieuwd. Het model is ontstaan na een idee van de Italiaan Alfredo Stola. Hij stamt af van de in de autobranche beroemde Stola-familie. Het bedrijf Stola staat al vele jaren garant voor de bouw van conceptcars voor menig grote autofabrikant. Alfredo Stola leidde het bedrijf tot een aantal jaren geleden onenigheid ontstond. Hij stapte op en begon op 1 januari 2005 met StudioTorino. Het eerste resultaat zagen we vorig jaar zomer in de vorm van de StudioTorino RK Spyder. Nu komt StudioTorino met een op de Porsche Cayman gebaseerde RK Coupé.

49 exemplaren
Qua design en details heeft Stola zich laten inspireren door de Dino 246 GT en de Porsche 904. Vooral de vormgeving van de achterklep is duidelijk geïnspireerd door deze modellen. Opvallende details zijn de uitlaatpijpen en de tankdop. Maar ook de lak mag niet vergeten worden. De auto is maar liefst 14 keer gespoten om dit resultaat te behalen. De velgen zijn door Toora exclusief voor de RK Coupé ontworpen. Om absolute exclusiviteit te kunnen garanderen worden er slechts 49 exemplaren van de RK Coupé gebouwd. Bovendien wordt de auto geheel naar wens van de klant aangepast. Elk exemplaar is daardoor uniek.

Ruf-power
Voor de aandrijving stond tuner Ruf garant. Als klant kan er worden gekozen voor een viertal motoren. Deze conceptcar wordt aangedreven door de meest krachtige motor. Het betreft een 440 pk sterke 3.8 liter zescilinder voorzien van een compressor. Bij 7.000 tpm wordt het maximale vermogen eruit gehaald en het koppel van 501 Nm staat bij 5.500 tpm ter beschikking voor de bestuurder. Vanuit stilstand naar de honderd wordt door de RK Coupé in 4,3 seconden afgelegd. De topsnelheid ligt boven de 300 km/h.

Gerelateerde artikelen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

En de echte naam van de Porsche Mission E luidt…

Autonieuws
En de echte naam van de Porsche Mission E luidt…
> Artikel lezen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Wil je een boeiend seksleven? Rij Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.