Autonieuws

Opvolger Kia Cerato heet cee´d

Kia´s nieuwe C-segment model en opvolger van de Cerato gaat cee´d heten. Het model verscheen vorig jaar als conceptcar in Frankfurt (Cee´d Concept) en stond als nagenoeg productierijp exemplaar in Londen. Op de Autosalon van Parijs staat het productiemodel onder de naam c´eed.

De naam wordt uitgesproken als het Engelse ‘seed’ (siehd) en verenigt de lettercombinaties CE voor Communauté Européenne en ED voor European Design. Dat Europa in alles voorop heeft gestaan blijkt uit Kia´s handelen. De auto is niet alleen ontworpen in Europa en voor Europa, maar wordt ook in Europa (Slowakije) gebouwd.

Ruim interieur
De 4,20 m lange cee´d heeft een wielbasis van 2,65 m en blinkt daarmee qua binnenruimte uit in zijn segment. Geheel volgens Kia´s gebruikelijk manier van positionering is de cee´d een auto met een rijke uitrusting voor een scherpe prijs. Vanaf de introductie zijn vier motorvarianten leverbaar: 1,4 liter of 1,6 liter of 2,0 liter viercilinder benzinemotoren met CVVT Continuously Variable Valve Timing (continu variabele kleptiming) en een geheel nieuwe 1,6 liter dieselmotor met VGT Variable Geometry Turbo (turbo met variabele geometrie).

Stationwagon en driedeurs hatchback in 2007
De vijfdeurs hatchback die Kia in Parijs presenteert is nog maar het begin. In september 2007 volgt er een stationwagon en in december dat jaar volgt er een driedeurs variant.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.