Autonieuws

Mediterrane Fiat Panda Jolly

Op het Italiaanse eiland Capri is deze bijzondere Fiat Panda Jolly te vinden. De speciaal ontwikkelde Panda Jolly doet dienst als vervoersmiddel voor VIP gasten op het eiland. Fiat ontwikkelde de auto in samenwerking met Stola.

De Panda Jolly is ontworpen in het Centre Stilo van Fiat. In dit designcentrum worden de meeste modellen van het Italiaanse merk geschapen. Om de auto ook daadwerkelijk te kunnen bouwen werd een beroep gedaan op Stola. Het eveneens Italiaanse bedrijf is bekend geworden met het bouwen van conceptcars voor vele automerken. Bovendien heeft Stola regelmatig een bijzondere sportauto ontwikkeld op basis van de Porsche Boxster. Binnen de Fiat Auto Group kwam Stola in 2004 nog naar voren met de Lancia Thesis limousine.

Fiat 600 Jolly Multiple
Het idee voor de Panda Jolly komt al uit de jaren 60. In 1956 bouwde Ghia Auto een dergelijk model op basis van de Fiat 600. Dit autootje heeft jarenlang dienst gedaan op het eiland Capri, maar het werd nu echt tijd voor een nieuw model. Op basis van de Panda werd deze Jolly gebouwd. Het dak is verwijderd, de grille aangepast en het complete interieur is vernieuwd. Volgens Fiat zijn er veel materialen gebruikt die goed tegen de zon bestand zijn. Voor het ontwerp van het interieur en het materiaalgebruik is veel gekeken naar moderne zeilboten. Inspiratie voor het ontwerp werd ontleend aan de Jolly Multiple uit 1956 en de Mediterrane sfeer.

Gerelateerde artikelen

Dappere Fiat Panda van Novitec

Tuning & styling
Dappere Fiat Panda van Novitec
> Artikel lezen

Mediamarkt doet Fiat Panda in de aanbieding

Autonieuws
Mediamarkt doet Fiat Panda in de aanbieding
> Artikel lezen

Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross

Autonieuws
Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.