Autonieuws

Drie nieuwe motoren voor Volkswagen Jetta

Volkswagen breidt het motorengamma van de Jetta uit met de 1.4 TSI en 2.0 TDI. De nieuwe benzinemotor is leverbaar in twee varianten namelijk met 140 of 170 pk. De 2.0 TDI is goed voor een vermogen van 170 pk. Met deze toevoeging komt het gamma van de Jetta op zes benzine- en drie dieselmotoren.

De 1.4 TSI-motor is compleet nieuw en nog geen jaar geleden voor het eerst gepresenteerd in de Golf GT. Al snel was duidelijk dat motor niet voorbehouden zou blijven aan de Golf GT. Na de Touran volgt nu ook de Jetta die de beschikking krijgt over beide varianten van de krachtige maar relatief zuinige benzinemotor. Uniek aan de TSI-motor is dat deze directe brandstofinjectie combineert met zowel een turbo als een mechanische compressor. Daardoor realiseert deze krachtbron met een relatief kleine cilinderinhoud een hoog vermogen en een gunstig brandstofverbruik. De 1.4 TSI met 140 pk verbruikt in de Jetta 7,1 liter per 100 km. De 170 pk sterke 1.4 TSI verbruikt 0,2 liter meer per 100 gereden kilometers.

Nieuwe topdiesel (2.0 TDI)
Tegelijkertijd met de TSI benzinemotor wordt voor de Jetta ook een nieuwe 2.0 liter TDI-motor leverbaar. De motor is inmiddels welbekend binnen het modellengamma van Volkswagen en concerngenoten Audi, Seat en Skoda. In de Jetta levert de motor een vermogen van 170 pk en een koppel van 350 Nm. Standaard is de motor voorzien van een roetfilter en een handgeschakelde zesbak. Optioneel levert Volkswagen een zestraps automaat of DSG-tranmissie.

Prijzen
In Nederland staat de 1.4 TSI (140 pk) in Comfortline-uitvoering voor € 28.000,- in de prijslijsten. De 170 pk sterke 1.4 TSI, eveneens in Comfortline, moet € 30.400,- kosten. De nieuwe dieselmotor, die tevens de krachtigste diesel is binnen het Jetta-gamma, kost € 36.385,-.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Jetta Hybrid in prijs verlaagd

Autonieuws
Volkswagen Jetta Hybrid in prijs verlaagd
> Artikel lezen

Volkswagen Jetta Hybrid knalt met 300 km/h over zoutvlakte

Autonieuws
Volkswagen Jetta Hybrid neemt alvast aanloop naar marktlancering
> Artikel lezen

Volkswagen lanceert fiscaal aantrekkelijke Jetta Hybrid

Autonieuws
Volkswagen lanceert fiscaal aantrekkelijke Jetta Hybrid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.