Autonieuws

Jaguar XJR Portfolio

Jawel hoor, de ‘Concept Eight’ gaat eindelijk in productie. In september start de verkoop van de Jaguar XJR Portfolio, gebaseerd op dit studiemodel en voor het eerst getoond op de New York International Auto Show in 2004.

j

Het design van de XJR Portfolio is opvallend te noemen. Normaliter beweegt een Jaguar vrij onopvallend door het verkeer. Maar de in ‘Midnight black’ uitgevoerde Portfolio met vele chromen en aluminium accenten is een eyecatcher van jewelste. Zeker in combinatie met de ‘bling-bling’-achtige lichtmetalen 20-inchwielen.

J-Gate
Binnenin wordt de opvallende en vooral moderne vormgeving met aluminium elementen doorgezet. De stoelen zijn bekleed met een ivoorkleurige leersoort en zijn zowel voor- als achterin verwarmbaar. Het typerende J-gate schakelpatroon is eveneens in aluminium uitgevoerd. De inzittenden kunnen in de fijne zetels genieten van een Alpine Premium Sound Systeem met twaalf speakers, inclusief een versterker, subwoofer en cd-wisselaar.
 
Supercharged V8
De XJ staat bekend om zijn relatief geringe wagengewicht, dankzij een volledig aluminium chassis. De Portfolio maakt dus niet alleen aan de buitenzijde dankbaar gebruik van deze metaalsoort, maar ook onderhuids. Voor de aandrijving zorgt de 4,2-liter supercharged V8 motor met 400 pk uit de XJR. Deze krachtbron is gekoppeld aan een zestraps automaat van ZF. Uiterst soepel sprint ie in ruim vijf seconden naar de 100 km/uur. De topsnelheid van deze rijdende brok aluminium bedraagt 250 km/uur.  
 
Levering
De XJR Portfolio wordt in gelimiteerde oplage geproduceerd. Het is nog niet zeker of deze luxueuze limousine ook naar Nederland land komt.

Gerelateerde artikelen

Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging

Autonieuws
Ook Jaguar XJR als 'emergency vehicle' bij recordpoging
> Artikel lezen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Luxe sleetocht in de gefacelifte Jaguar XJ

Spyshots
Jaguar XJ facelift
> Artikel lezen

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Autonieuws
‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.