Autonieuws

Jaguar XJR Portfolio

Jaguar XJR Portfolio

Jawel hoor, de ‘Concept Eight’ gaat eindelijk in productie. In september start de verkoop van de Jaguar XJR Portfolio, gebaseerd op dit studiemodel en voor het eerst getoond op de New York International Auto Show in 2004.

Jaguar XJR Portfolio
j

Het design van de XJR Portfolio is opvallend te noemen. Normaliter beweegt een Jaguar vrij onopvallend door het verkeer. Maar de in ‘Midnight black’ uitgevoerde Portfolio met vele chromen en aluminium accenten is een eyecatcher van jewelste. Zeker in combinatie met de ‘bling-bling’-achtige lichtmetalen 20-inchwielen.

J-Gate
Binnenin wordt de opvallende en vooral moderne vormgeving met aluminium elementen doorgezet. De stoelen zijn bekleed met een ivoorkleurige leersoort en zijn zowel voor- als achterin verwarmbaar. Het typerende J-gate schakelpatroon is eveneens in aluminium uitgevoerd. De inzittenden kunnen in de fijne zetels genieten van een Alpine Premium Sound Systeem met twaalf speakers, inclusief een versterker, subwoofer en cd-wisselaar.
 
Supercharged V8
De XJ staat bekend om zijn relatief geringe wagengewicht, dankzij een volledig aluminium chassis. De Portfolio maakt dus niet alleen aan de buitenzijde dankbaar gebruik van deze metaalsoort, maar ook onderhuids. Voor de aandrijving zorgt de 4,2-liter supercharged V8 motor met 400 pk uit de XJR. Deze krachtbron is gekoppeld aan een zestraps automaat van ZF. Uiterst soepel sprint ie in ruim vijf seconden naar de 100 km/uur. De topsnelheid van deze rijdende brok aluminium bedraagt 250 km/uur.  
 
Levering
De XJR Portfolio wordt in gelimiteerde oplage geproduceerd. Het is nog niet zeker of deze luxueuze limousine ook naar Nederland land komt.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Jaguar XJR Portfolio
Jaguar XJR Portfolio
Jaguar XJR Portfolio
Jaguar XJR Portfolio

Zoeken

Merk- & modeldossiers