Autonieuws

Mercedes E-klasse Guard

Mercedes-Benz voegt de gepantserde Guard-uitvoering toe aan het gamma van de E-klasse. Voor het eerst in de geschiedenis der gepantserde voertuigen levert Mercedes in het vooronder een dieselmotor. Uiteraard komt de E-klasse Guard ook met benzinemotoren beschikbaar.

De beschermende voorzieningen worden al tijdens het fabricageproces van de auto ingebouwd. ‘Das Haus’ heeft op dit gebied ruim tachtig jaar ervaring, maar nog nooit zijn ze op het idee gekomen om een oliestoker aan te bieden. De productie van de speciale Guard-modellen vindt plaats op een aparte lijn in de fabriek. Hier komt nog het echte handwerk van pas, want alle extra voorzieningen en verstevigingen worden handmatig ingebouwd. De portieren, het paneel achter de achterbank, de zijkanten, het dak en het schutbord zijn versterkt met staal en aramidevezel. Deze extra componenten maken de auto bijna 400 kilogram zwaarder. Daarom is de carrosserie op verschillende punten aangepast.

Geen verschil in design
Het exterieur van de E-klasse Guard wijkt nauwelijks af van dat van een gewone E-klasse. Aan de buitenzijde is dus niet te zien dat het om een speciale gepantserde uitvoering gaat en dat is voor de meeste inzittenden toch wel een geruststelling. De Guard-protectie deinst niet terug voor een .44 Magnum pistool, ze zijn officieel gecertificeerd voor veiligheidscategorie B4. Binnenin heeft men ook al niet te klagen, want de E-klasse Guard wordt standaard in de luxueuze Avantgarde-trim geleverd.
Ook aan de banden is gedacht. De Guard rolt op runflat banden van Michelin, die het zonder lucht nog zo’n dertig kilometer uithouden, bij een maximale snelheid van 80 km/uur. Met lucht erin bedraagt de topsnelheid, onafhankelijk van de gekozen motorvariant, 240 km/uur.

Zelfde technische voorzieningen
Natuurlijk biedt de Guard ook alle technische voorzieningen die de nieuwe E-klasse heeft. Dat betekent onder meer het PRE-SAFE remsysteem, NECK PRO: actieve hoofdsteunen die de kans op een whiplash verkleinen, het Intelligent Light System met vijf verlichtingsfuncties en zo kunnen we nog wel even door gaan. De nieuwe E-klasse Guard is leverbaar als E 320 CDI, E 350 en E 500. Wie veilig (gepantserd) van A naar B wil komen, zal toch flink in de buidel moeten tasten. Het Guard-pakket kost namelijk 49,900 euro bovenop de prijs van de gekozen E-klasse.

Gerelateerde artikelen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.