Autonieuws

Nieuwe Kia onthuld in London

Kia komt met een gloednieuwe concurrent in het C-segment. Deze auto, codenaam ED, moet de concurrentie aangaan met onder andere de Golf, Focus, 307 en de Astra. Een moeilijke taak dus.

Op de British International Motor Show te London heeft Kia de eerste beelden van hun nieuwe familiewagen vrijgegeven. Het gaat om de auto met codenaam ED. Dit staat vermoedelijk voor Europese Design omdat Kia er naar eigenzeggen alles aan heeft gedaan om hem zo Europees mogelijk te maken. Hiervoor is de ED ontworpen in de Europa, hij zal gebouwd worden in Europa en ook alleen maar in Europa verkocht worden.
 
Eerst 5-deurs, de rest volgt later
De nieuwe middenklasser van Kia meet 4,25 meter lang en heeft een wielbasis van 2,65 meter. En dat belooft wat aangezien bijna alle concurrenten een minder lange wielbasis hebben. Ruimte genoeg dus zou je denken. Mocht er nog niet genoeg ruimte zijn dan heeft Kia nog een stationwagon in petto, deze zal in september 2007 zijn intrede doen. En stapje minder ruimte kan vanaf december 2007 ook, want dan wordt de 3-deurs versie bij het gamma gevoegd.
 
Leverbaar met nieuwe diesel
Onder de kap van Kia’s nieuwste telg zijn bij de introductie vier motoren leverbaar, waarvan één nieuwe. De basismotor zal de 1.4 liter motor zijn, daarna komt een 1.6 liter motor en als topmodel een 2.0 liter motor met CVVT. Ook zal er gelijk een dieselmotor leverbaar zijn. Dit zal de geheel nieuwe 1.6 liter turbodieselmotor met variabele geometrie zijn.
 
December 2006 bij de dealer
De nieuwe Kia zal vanaf december 2006 bij de Kia dealers in de showroom staan. Hij zal gebouwd worden in Kia eerste Europese fabriek in Zilina, te Slowakije. Prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.