Autonieuws

Mazda MX-5 Roadster Coupé officieel

Mazda toonde een tijdje geleden al de eerste foto’s van de Mazda MX-5 Roadster Coupé, maar hier bieden we alvast meer informatie. Mazda volgt met deze auto helemaal de laatste trends in de autowereld.

“Jinba Ittai” – ‘rijder en paard als één’ is de gedacht achter de MX-5. Dat geldt net zo goed voor deze als voor de softtopversie, benadrukt Mazda ons. Het verschil tussen deze Roadster Coupé, zoals hij gaat heten, en de softtopversie is slechts 37 kilogram. Ook zegt Mazda dat de rijeigenschappen precies hetzelfde zijn als die van de softtop.
 
Stijfheid gewaarborgd
Zoals gezegd is de hardtopkap slechts 37 kg zwaarder, dit komt omdat Mazda het gewicht van de diverse componenten zo laag mogelijk heeft gehouden en versteviging heeft aangebracht met zeer lichte materialen. De lengte en breedte zijn dus niet aangepast. Wel is de Roadster Coupé met het dak erop 10 mm hoger dan zijn ‘zachte’ broertje. Ondanks dat er op heel veel gewicht bezuinigd is, zegt Mazda dat de stijfheid bijna gelijk is aan die van de softtop.
 
Van open naar dicht in 12 seconden
Dat de kapconstructie een prachtig schouwspel zal zijn geloven wij graag, helemaal als je weet dat de metamorfose slechts 12 seconden kost. En dat is een record in de elektrische dakenwereld. Ook is er veel aandacht besteed aan de geluidsdichtheid van de kap. Veel wind en bandengeluid wordt geweerd uit de cabine, terwijl er tegelijkertijd wel genoeg geluid van de motor te horen is om het rijdersgenot op peil te houden.
 
Meer info volgt
Technisch zal de auto verder gelijk zijn aan zijn ‘zachte’ broertje. Veel informatie is er verder nog niet over de Mazda MX-5 Roadster Coupé – zoals hij voluit heet. Maar deze zal vermoedelijk snel volgen.

Gerelateerde artikelen

Fotoserie Mazda gooit nog wat kolen op het vuur

Fotogalleries
> Artikel lezen

Mazda laat de Japanse vlag wapperen op SEMA

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda MX-5 houdt zich nog eventjes verstopt

Autonieuws
Nieuwe Mazda MX-5 houdt zich nog eventjes verstopt
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Mazda MX5 RF: met inklapbare hardtop

Autonieuws
Inklapbare hardtop voor Mazda MX5 RF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.