Autonieuws

Seat komt met nieuw topmodel

Seat heeft in London de Seat Leon Cupra gepresenteerd. Deze 240 pk krachtige auto moet de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld de Ford Focus ST, Opel Astra OPC en Volkswagen Golf GTI.

Om de concurrentie bij te blijven rust Seat de Cupra uit met de welbekende 2.0 TFSI, nu in een 240 pk variant. Dat is evenveel als de Opel Astra OPC, maar 15 pk meer dan de Ford FOucs ST en 40 pk meer dan de VW Golf GTI. Het koppel is 300 Nm. Zijn prestaties liegen er dan ook niet om: in slechts 6,4 seconden naar de 100 km/u. Dat is zelfs 0,1 seconde sneller dan een Golf R32! Als topsnelheid geeft Seat 247 km/u op. Het gemiddelde verbruik bedraagt 8,6 liter per 100 km.
 
18 inch wielen
Om zijn prestaties extra te benadrukken heeft de Cupra een nieuwe voorbumper met extra grote luchtinlaten om de motor nog beter te koelen. Daarnaast staat de Cupra op 7,5J x 18” wielen met dikke 225/40 R18 banden. Aan de achterkant zien we een dikke uitlaat die special ontwikkeld is om de Cupra een zeer sportieve sound te geven. Dit geluid komt vooral naar voren bij acceleratie en remmen vanaf hoge snelheden. Bij constante snelheden op bijvoorbeeld de snelweg is het sportieve geluid vooral op de achtergrond aanwezig, zodat de inzittenden er niet vermoeid door raken. In het interieur zien we kuipstoelen, een met leer geperforeerd stuur en andere sportieve details.
 
Brembo remmen beschikbaar
Ook is er nog het een en ander gewijzigd aan het onderstel van de Leon. Het Agile Chassis van de Leon is nog verder verbeterd. In vergelijking met andere modellen is het lichter en de stuurinrichting is net iets directer en preciezer. De schijfremmen vóór hebben een diameter van 345 mm en zijn net als de schijven achter voorzien van rode remklauwen. Als optie is een remsysteem van Brembo beschikbaar.
 
Prijs nog niet bekend
Aan het einde van het jaar zal de Leon Cupra in productie gaan. De importeur meldde ons ook dat de prijs en uitrustingsspecificaties in het najaar bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk

Autonieuws
Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Autonieuws
Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.